Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Kletskousen.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Pieter.....

  Toen ik afgelopen dinsdag, nota bene tijdens de raadsvergadering, het nieuws vernam dat Pieter Omtzigt met zijn inbreng bij de (in)formatie voor een nieuw kabinet was gestopt, was ik enerzijds blij en anderzijds sloeg ik mij voor de kop.
  Ik wilde namelijk afgelopen weekend een stuk op MestreechOnline posten over het feit dat ik ervan overtuigd was dat deze kabinetsformatie nergens op uit zou lopen en dat Pieter Omtzigt er de brui aan zou geven.
  Maar die posting kwam er om diverse redenen niet. De belangrijkste reden was misschien wel dat niets in de media erop wees dat dit zou gebeuren.
  En zie.... 3 dagen later gebeurde het toch.
  Dat Pieter Omtzigt kapte met dit, in mijn ogen, toneelstuk vind en vond ik prima.
  Als Pieter de kennis, kunde en vaardigheden heeft die ik hem toedicht moet die man toch iedere dag hebben gedacht ' Met wie zit ik hier nu te onderhandelen en wat lees ik dadelijk op twitter? '.

  Ik was er op dat moment dan ook van overtuigd dat de teneur in de media en bij mijn vrienden, kennissen en collega's zou zijn, 'Pieter Omtzigt en NSC hebben groot gelijk!!'.

  Echter binnen het uur had ik in de gaten dat de media van alles beweerde en suggereerde, maar dat de gemeenschappelijke deler was dat Pieter Omtzigt in deze de kwade genius was en dat de anderen, die bij de (in)formatie waren betrokken, niet wisten hoe snel ze de zwarte Piet(er) bij Omtzigt moesten leggen.
  Tot mijn grote verbazing vinden ook bijna al mijn vrienden, kennissen en collega's dat Pieter Omtzigt zich onbehoorlijk heeft gedragen.
  Toen en nog steeds wordt aangehaald dat Pieter Omtzigt via een app'je een einde maakte aan de (in)formatie.
  Dat Pieter - bij Humberto - uitlegde dat hij 's ochtends driekwartier met Ronald Plasterk heeft gesproken en zijn standpunt daar op tafel had gelegd, doet niets af aan het feit dat er ook nog een app is gestuurd. Dat laatste is kennelijk journalistiek en beeldvormend veel interessanter.

  Het enige dat ik Pieter de afgelopen dagen verwijt is dat hij 's avonds te gast was in een talkshow. Dat had ik nooit gedaan, maar goed.......
  Het schijnt dat Pieter Omtzigt nu thuis is en alles even laat bezinken. Terecht denk ik.

  Nu wil ik niet dezelfde fout maken als vorig weekend en dinsdag iets lezen wat ik nu al denk dat gaat gebeuren.
  Ik denk namelijk dat wij in de loop van volgende week een brief of persbericht van Pieter tegemoet kunnen zien met de navolgende strekking.

  "
  Beste mensen,

  Na een lang en rijp beraad heb ik een hele moeilijk beslissing genomen.

  In overleg met de fractie van NSC heb ik besloten om per direct het partijleiderschap neer te leggen.
  Ik heb gemerkt dat ik helaas niet de vereiste en politieke capaciteiten heb die nodig zijn om, namens NSC, deel te nemen aan de coalitie-onderhandelingen die er uiteindelijk toe moeten leiden dat Nederland het kabinet krijgt dat het nodig heeft en verdient.
  Ik ben gekozen als volksvertegenwoordiger. Dit vind ik een zeer eervolle taak en ik denk dat ik mijn rol als volksvertegenwoordiger het beste kan vervullen in de rol van een van de vele fractieleden van NSC.
  Ik zal mij vanaf nu volledig op mijn rol als volksvertegenwoordiger storten en vanaf nu dan ook gewoon deel uitmaken van de NSC fractie.

  Onze fractie heeft meer dan genoeg bekwame Tweedekamer-leden.
  Gezamenlijk zullen wij een nieuwe fractievoorzitter en partijleider kiezen en aan hem of haar de taak om er voor de zorgen dat Nederland, al dan niet met de inbreng van NSC in een nieuw te vormen kabinet, het bestuur krijgt dat het verdient.

  Met vriendelijke groet (een opgeluchte, uitgeruste en strijdvaardige),

  Pieter Omtzigt "

  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • Het zou me niet verbazen, Pier.

   Opmerking


   • Oorspronkelijk geplaatst door Pier Bekijk bericht
    Pieter.....

    Ik denk namelijk dat wij in de loop van volgende week een brief of persbericht van Pieter tegemoet kunnen zien met de navolgende strekking.
    Nou ik zie dat nog niet gebeuren, een dergelijk bericht met zo'n strekking.

    En waarom niet, omdat men zich beslist bewust is geworden onder de vier kopstukken dat men met mensen aan de formatie tafel zat/zit die elkaars bloed kunnen drinken.
    De röhring die Pieter heeft veroorzaakt is een intelligente hereiking van de bereidheid om een nieuw sociaal contract vorm te geven binnen een coalitie die allemaal oude lijken in de kast verborgen hebben. Een lijk uit die kast is die gigantische schuld welke Rutten 4 achterlaat in de maatschappij en financiëel.

    De drie andere rechtse partijen willen bezuinigen middels op een bierviltje uitgerekende populistische onderwerpen die niets aan visie en toekomst perspectief voor jullie kinderen over hebben.
    Ik denk dat Omtzigt beter in de kamer functioneerd als waakhond en initiator van transparant bestuur. Maar in de kern is hij een CDA'er die niet met extremisten wil samen werken.
    ik ben verguisd

    Opmerking

    Bezig...
    X