Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Voorlichtingsbijeenkomst OuderenOnline Campagne

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Voorlichtingsbijeenkomst OuderenOnline Campagne

  Komende dinsdag, 19 november 2013, om 14.00 uur, is het weer zover.

  De projectgroep OuderenOnline, een samenwerkingsverband tussen MestreechOnline en de Stichting Kompas Nederland (SKN), houden dan weer een bijeenkomst.

  Ditmaal zijn we te gast in zorgcentrum Campagne, Medoclaan 66 te 6213 EC Maastricht.  Iedereen is van harte welkom!!

  Ook in de buurt wonende MO'ers worden van harte uitgenodigd!

  Heb je nu al vragen?

  Stel ze gerust in deze thread!

  Wellicht tot komende dinsdag
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

 • #2
  Geslaagde bijeenkomst OuderenOnline zorgcentrum Campagne

  Op 19 november 2013, rond 14.00 uur, waren een kleine 25 geïnteresseerden aangeschoven voor weer een gezellige OuderenOnline bijeenkomst.
  Deze keer waren we te gast in zorgcentrum Campagne.
  Genoemd zorgcentrum had gezorgd voor meer dan voldoende koffie en overheerlijke cake.
  De ingrediënten voor een gezellige en uiterst leerzame bijeenkomst waren daarmee aanwezig.  Onze spreekstalmeester, Wim, kon de aanwezigen, op zijn prachtige onvervalste Maastrichtse wijze, al snel in de juiste stemming brengen.
  Al ras zaten de aanwezige krasse knarren uitvoerig te kletsen over de bouw van de Sint Lambertuskerk, brouwerij “De Zwarte Ruiter”, het Mooswief en nog vele, vele andere onderwerpen, waarbij wij, via internet, de nodige foto's en achtergrond informatie aanleverden.

  Hartstikke leuk om ooggetuigenverslagen te horen van de aanwezigen. De jongste was al ver in de tachtig (!!) en zij vertelden o.a. dat zij zich als kind nog goed konden herinneren hoe de (omgeving van de) Sint Lambertuskerk in het begin van de 20ste eeuw ingrijpend veranderde. De aanwezigen keken daarbij hun ogen uit hoe snel hun verhalen ondersteund werden met informatie van MestreechOnline of andere internetsites.

  De meeste aanwezigen gaven aan helaas niet of nauwelijks actief te zijn op internet.
  Buiten het feit dat ze niet waren “opgegroeid” met internet, hoorden wij echter ook de klacht dat in zorgcentrum Campagne geen, althans geen goede, internetverbinding voor de bewoners aanwezig is!
  Dat hadden wij zelf ook al ondervonden, want voor de internetverbinding voor onze presentatie moesten wij zelf een (internet) dongel regelen!

  Toch bleek ook dat enkele bewoners voor zichzelf een internetverbinding geregeld hadden geregeld en het was grappig om te horen dat er zelfs ouderen waren die klaagden over de lay-out van Windows 8!!
  Met vragen over deze lay-out gaven ze aan dat ze zelfs nog meer wisten dan de meeste vrijwilligers van OuderenOnline, die nog met Windows 7 werkten.
  Maar gelukkig hebben ook wij onze specialisten, want Frans kon, na afloop van de bijeenkomst, ook de vragen over (het bureaublad van) Windows 8 beantwoorden.

  Hoewel we voorafgaande aan de bijeenkomst al ruim 90 flyers hadden verspreid in het zorgcentrum bleek tot ontsteltenis van een van de bewoners dat zijn flyer voor, tijdens of na de bijeenkomst plotseling zoek was geraakt.
  Maar geen paniek!
  We hebben onmiddellijk toegezegd de volgende dag weer een stapeltje flyers bij de receptie van het zorgcentrum te deponeren.

  Toen we rond 16.00 uur afsloten hadden we een gezellige en zéér geslaagde bijeenkomst achter de rug. Ook wij, de vrijwilligers van OuderenOnline, hadden weer veel geleerd.

  De volgende bijeenkomst is al in voorbereiding!
  Last edited by Breur; 9 december 2013, 17:36. Reden: foto toegevoegd.
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

  Opmerking


  • #3
   Internet op Campagne

   Het klinkt geweldig leuk, Pier. Vijfentwintig man vind ik een prachtige opkomst voor Campagne. Maar dat men daar geen goede internetvoorzieningen heeft, is toch wel bedoevend! Ik hoop dat er gauw iets aan gedaan wordt!

   Opmerking


   • #4
    Dat denk ik niet, teveel geïnvesteerd in het hoofdgebouw, de laatste jaren. Kamers worden appartementen, niet verkeerd.

    Wat afgebroken moet worden en al jaren leegstaat (op de anti-kraakbevolking na) zijn de aanleunwoningen.

    Opmerking


    • #5
     Toch zorgt de omschrijving voor verwarring. Er staat immers duidelijk dat Campagne wordt afgebroken. Wat Clio zegt, klopt : het betreft de aanleunwoningen, iets van 20 woningen buiten het complex.
     I am not a complete idiot. Some parts are missing

     Opmerking


     • #6
      Wat me een + lijkt is dat deze voorlichtingsbijeenkomst, face-to-face, de ouderen met of zonder computerervaring met elkaar in contact brengt. Een eventueel gevolg is dat de digitale weg ook in het verzorgingshuis op de agenda komt en men voorzieningen treft. Sjapo!

      Opmerking

      Bezig...
      X