Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Kinderoptocht carnaval Maastricht verdwijnt

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Kinderoptocht carnaval Maastricht verdwijnt

    Kinderoptocht carnaval Maastricht verdwijnt


    De kinderoptocht op het carnaval van Maastricht verdwijnt. Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers schrapt de tocht omdat die steeds minder toeschouwers trekt. "Wij denken dat we voor de groepen die meelopen beter iets anders kunnen verzinnen”, zegt woordvoerder Guy Bannier. Jean Meijntz van de stichting Vastelaovend signaleert al langer die verminderde belangstelling voor kinderoptochten.


    http://www.limburger.nl/article/2011...icht_verdwijnt

  • #2
    'T is daan toch al vreug duuster, is 'ne cortège mèt verleechting gein oplossing?
    Iech dink tot daan ouch miejjer mètgeit mèt wagele vanoet d'n groete cortège!
    Iech bin benuijt wat ze zèllevers veur 'n ideeje höbbe, mèr iech dink tot 't hiel lèstig is um gèt nuijts, wat eederein aonsteit, tot oontwikkeling te bringe.
    Kompleminte, Pieke

    Opmerking


    • #3
      'n Reidans van de statie over de Merret tot de Vriethof, waar dan een schitterend muzikaal optreden plaatsvindt van, met, voor en door de kleinen.

      Je kan geen drankje vasthouden als je aan het reidansen bent, de Tempeleers zorgen ervoor dat er op een aantal plekken (Percee, Kesselskade, Markt) 'n half uurtje oponthoud en vertier is...

      Opmerking


      • #4
        Rood-geel-groene loper vervangt kinderoptocht

        Carnavalvierend Maastricht maakt komende vastelaovend kennis met de 'rood-geel-groene loper'. Dit nieuwe initiatief vervangt de Kinderoptocht, die door de Tempeleers is geschrapt vanwege de teruglopende belangstelling.

        Maastricht
        Van onze verslaggever
        De rood-geel-groene loper gaat uit van vijf podia in de stad waar verschillende carnavalsactiviteiten voor kinderen worden ontplooid. De route start in Wyck, en eindigt op het Vrijthof waar de deelnemende groepen en kinderen zich presenteren aan de stadsprins. Per podium wordt een ander onderdeel van de vastelaovend belicht, om zo de kinderen breed kennis te laten maken met 'het feest der feesten'.
        Dat maakten de Tempeleers vrijdagavond bekend tijdens de jaarvergadering in de Bonbonnière. Tijdens diezelfde vergadering werd ook de nieuwe 'prizzedent' Henk de Jong geïnstalleerd. Verder werd ook de 'vastelaovendsvierder vaan 't jaor' uitgeroepen. Die eer viel te beurt aan Patrick Gilissen, tijdens carnavalsdagen beter bekend als De Sjele Ripporter.

        Gepubliceerd op: 19.11.11 14:10, laatste update: 19.11.11 21:20

        http://www.limburger.nl/article/2011..._kinderoptocht

        Opmerking


        • #5
          Hinderoptocht

          Tja, het hindert me toch! Het afschaffen van de kinderoptocht. Het voelt een beetje als het afschaffen van carnaval. Heel merkwaardig ook de argumentering van de Tempeleers. Er zouden te weinig toeschouwers zijn. Nou, als carnaval iets kan missen dan zijn het wel (passieve) toeschouwer.

          Volgens mij lopen er elk jaar meer carnavalsvierders in (en langs) de kinderoptocht, het zou zelfs zo kunnen zijn dat de kinderoptocht de "groete optoch" voorbij gestreefd is. Jammer, een traditie wordt om zeep geholpen....... iets nieuws komt daarvoor in de plaats???? Een experiment met onze carnaval, ik griezel ervan!

          De laatste decennia heeft carnaval zich ontwikkeld en er zijn steeds meer carnavaleske activiteiten bij gekomen (w.o. 11de van de 11de, carnavalsliedjesconcours enz). Het carnavalsgebeuren beperkt zich echt niet meer tot de drie dolle dagen. Het zou wel eens een overdosis kunnen zijn. Ja, ook voor de toeschouwers.

          Carnaval het oudste volksfeest (van vóór de jaartelling!) in ons land. Laten we ons carnaval houden zoals het volgens onze tradities is, wellicht is minder dan meer.

          "Carnaval alaaf" of zo als ze tegenwoordig zeggen "vastelaovend same"

          Opmerking


          • #6
            In unne reijaloet

            'n Reidans van de statie over de Merret tot de Vriethof, waar dan een schitterend muzikaal optreden plaatsvindt van, met, voor en door de kleinen.

            Je kan geen drankje vasthouden als je aan het reidansen bent, de Tempeleers zorgen ervoor dat er op een aantal plekken (Percee, Kesselskade, Markt) 'n half uurtje oponthoud en vertier is...

            Tja vroeger, na de kinderoptocht dansten we, ongeorganiseert, in "unne rijaloet naor hoes". Niks nieuws onder de zon. Jammer het nieuwe initiatief lijkt verdomd veel op de "Cramignon" de rijdans (van Spaanse oorsprong) die thuis hoort in de cultuur van de grensstreek Eijsden-Moelingen-Wezet. Maastricht heeft dat toch niet nodig die heeft toch haar eigen (carnavals)cultuur!
            Last edited by Painterartist; 18 februari 2012, 10:45.

            Opmerking

            Bezig...
            X