Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Beweegmaatjes

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Beweegmaatjes

  PERSBERICHT

  12 november 2013

  Maastricht UMC+, Maastricht Sport en Fontys Sporthogeschool slaan handen ineen.

  Vandaag ondertekenden Maastricht UMC+, Fontys Sporthogeschool en Maastricht Sport de samenwerkingsovereenkomst voor het project Beweegmaatjes. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma, ontwikkeld door Fontys Sporthogeschool afgestemd op kinderen met overgewicht. De deelnemende kinderen in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar krijgen gedurende een periode van twaalf weken een intensief één op één begeleid beweegprogramma aangeboden.

  Sportprogramma op maat
  Het project onderscheidt zich t.o.v. andere bewegingsstimuleringsprogramma’s door de intensieve persoonlijke begeleiding door een vakkundig team, de laagdrempelige financiële bijdrage en het borgen van de beweegactiviteiten van de deelnemers in vervolgtrajecten. Het programma kent een zeer divers aanbod zoals o.a. SNAG golf, dans en speedminton. Plezier is gedurende het programma de belangrijkste factor. Met plezier bewegen is namelijk het fundament om andere doelstellingen binnen het traject te kunnen verwezenlijken. De deelnemers leren elkaar kennen en worden actief betrokken bij het vormgeven van de programma’s. Bijkomende effecten zijn dat gezondheidsrisico’s worden verminderd en dat bij de deelnemers het zelfstandig functioneren en de zelfwaardering toeneemt.

  Integrale aanpak overgewicht
  Beweegmaatjes sluit aan op het multidisciplinaire programma van COACH van Maastricht UMC+, gericht op kinderen met overgewicht. In dit programma wordt aandacht geschonken aan voeding, opvoeding en de psychologische aspecten van overgewicht. Maastricht Sport is initiatiefnemer en wil met ‘Beweegmaatjes’een bijdrage leveren aan de ambitie om meer Maastrichtenaren aan het sporten en bewegen te krijgen en houden.

  Wethouder sport Gerdo van Grootheest: “Met de aanpak van Beweegmaatjes leveren we maatwerk voor een specifieke groep kinderen die normaal niet sport. Op die manier draagt het bij aan onze ambitie om zoveel mogelijk Maastrichtenaren aan het sporten te krijgen. Zo ontdekken deze kinderen hoe leuk sporten is. Daar hebben ze de rest van hun leven plezier van!”

  Vervolgtraject
  Na afloop van het twaalf weken durende beweegprogramma kunnen deelnemers onder persoonlijke begeleiding doorstromen naar een vervolgprogramma. Dit programma sluit nauw aan bij het project Beweegmaatjes. Zo wordt de kans op terugval verminderd. Tevens worden de deelnemers blijvend gestimuleerd om uiteindelijk aansluiting te vinden bij een sportvereniging of andere sportaanbieder.

  De afgelopen weken is een groep van twintig deelnemers gestart. De eerste reacties bij zowel ouders, deelnemers als partners zijn positief. Enkele reacties: “Ik ben al twee kilo afgevallen”, “Mijn kind heeft zichtbaar meer plezier en energie gekregen” en “Ik heb nu mijn eigen persoonlijke trainer en dat is super cool”.


  http://www.maastrichtsport.nl/
  De leefs mer eine kier .

 • #2
  Bart Albert Liliane De Wever ( NVA politicus België ) moest er eens komen coachen

  12 weken is veel te kort, maar neem aan dat er een vervolg programma/begeleiding is.

  een mooi initiatief van

  Maastricht UMC+, Maastricht Sport en Fontys Sporthogeschool
  misschien dat de kinderen hun ouders er ook actief aan kunnen deelnemen?

  leef en eetgewoontes krijgt het kind toch van hun ouders / grootouders mee?

  iets te oud voor re-educatie
  iets te jong voor afschrijving
  m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

  Opmerking

  Bezig...
  X