Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Sporten en bewegen in Maastricht in 2011.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Sporten en bewegen in Maastricht in 2011.

  De gemeente Maastricht wil graag dat mensen sporten en bewegen en vindt het belangrijk dat sport een deel is van uw levensstijl. Iedereen moet op zijn/haar niveau en
  interesse kunnen sporten. Niet alleen om overgewicht te voorkomen, maar ook omdat sporten gezond is in een veel breder perspectief: het draagt bij aan een leefbare stad waarin het plezierig wonen is en waar mensen elkaar ontmoeten. Door sport leren mensen vaardigheden, normen en waarden.
  Daarom biedt de gemeente Maastricht met ingang van 10 januari 2011 op diverse locaties in de stad geheel GRATIS een sport en beweegaanbod aan.

  Sporten in het nieuwe jaar? Bekijk ons uitgebreide sportaanbod op www. mestreechbeweeg.nl

  Heeft u ook het goede voornemen om meer te bewegen in het nieuwe jaar? Kom dan naar een van onze vele sportactiviteiten die verspreid in de stad plaatsvinden. Vanaf begin januari biedt de gemeente Maastricht samen met Trajekt een uitgebreid sportprogramma met voor ieder wat wils.

  Download het overzicht
  We hebben activiteiten voor vier verschillende doelgroepen: senioren, volwassenen, jonge gezinnen met kinderen tussen de 2 en 6 jaar en jeugd/jongeren. Van sportief wandelen voor senioren tot ‘beweegkriebels’ voor jonge gezinnen en streetdance voor jeugd/jongeren. Deelname is gratis.

  Ons programma begint in de tweede week van januari. Wilt u weten welke sport waar en hoe laat wordt georganiseerd? Kijk dan voor het volledige schema op www.mestreechbeweeg.nl. U kunt er ook het overzicht downloaden of uitprinten. Lekker na schooltijd sporten? Kijk dan voor overzicht op www.sportinmaastricht.hyves.nl.

  Bodytraining
  Speciaal voor moeders en/of huisvrouwen hebben we een aantal activiteiten in verschillende sportlocaties in de stad. Denk aan bodytraining, leuke lessen waarbij verschillende spiergroepen worden getraind. We beginnen onze lessen nadat de scholen zijn begonnen ’s ochtends en vóór aanvang van de middagpauze.

  Sport stimuleren
  De gemeente Maastricht wil graag dat mensen sporten en bewegen en vindt het belangrijk dat sport een deel is van uw levensstijl. Wij willen daarom dat iedereen op zijn/haar niveau en interesse moet kunnen sporten. Niet alleen omdat steeds meer mensen - zowel jongeren als volwassenen - met overgewicht kampen. Sporten is gezond in een veel breder perspectief. Sport draagt bij aan een leefbare stad waarin het plezierig wonen is en waar mensen elkaar ontmoeten. Binnen sport leren mensen vaardigheden, normen en waarden.

  Informatie
  Voor informatie kunt u terecht op een van de bovenstaande sites of u kunt contact opnemen met Hein Poell tel. 043 3503143 of hein.poell@maastricht.nl
  De leefs mer eine kier .

 • #2
  Je kunt natuurlijk ook gewoon je kinderen eens buiten laten spelen
  (niet buiten in een zaal), zelf wat outside ondernemen zoals foto's gaan maken voor Boe is dit; je stoep of die van een ander eens vegen of het onkruid verwijderen. Spit eens een tuintje om. Doe wat boodschappen voor een ander, schouw eens met 22 eiken deuren, ren eens achter een boef aan. Allemaal gratis en gezond. Alleen dat achter boeven aanrennen, dat is niet voor iedereen weggelegd.
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking


  • #3
   Hi, hi, of neem een hond!
   Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

   Opmerking


   • #4
    Sport in verval in Maastricht

    In deze thread toch even aandacht voor een krantenartikel van Patrick Delait en John Hoofs over het verval van Maastricht als sportstad... of toch niet.
    Het artikel staat HIER.

    Overigens had dit artikel ook wel gekund in de thread Wielerzesdaagse Maastricht Eurohal of Jumping Indoor.

    Ik kan het verder toch niet laten om één kritische (politieke) kanttekening te plaatsen.
    In het bewuste artikel zegt René Hanssen, directeur MECC, dat ondanks een matige tribune bezetting het EK Handbal onder de 19 een schot in de roos was.

    De gemeente Maastricht heeft dit evenement, voor zover ik heb vernomen, maar (nog) niet heb nagepluisd, gesponsord.
    Maar..... in Maastricht bestaat helemaal geen handbalclub meer !!!

    Toen mijn zoon enkele jaren geleden plosteling "op handbal" wilde, bleek de dichtsbijzijnde (heren) handbalclub BFC in Beek te zijn!

    Handbal was ooit een echte volkssport. Misschien dat de gemeente Maastricht, alvorens een sport te sponsoren er beter voor kan zorgen dat de jeugd überhaupt de mogelijkheid heeft om te kiezen tussen verschillende sporten.
    Want hoe kwam mijn zoon op het idee om te gaan handballen??
    Juist, na een door de gemeente gesponsorde sportweek op de basisschool waar handballen werd gepromoot......
    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

    Opmerking

    Bezig...
    X