Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Tennis rond 1900

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Tennis rond 1900

  Wie kan mij iets vertellen over de tennisbanen die door de Maastrichtsche Lawn Tennis Club (MLTC), de eerste officiële tennisclub van Maastricht, gebruikt werden? Zij zouden volgens een notitie in het in 2007 uitgekomen jubileumtijdschrift van tennisclub Ready gelegen hebben 'aan de Champs Elysées'.
  Dat buurtje met de Trianonstraat en Trocaderostraat in het Jekerdal werd pas gebouwd in de jaren 1950. Afgezien van enkele oudere panden was het heel lang een landelijk gebied dat groter was dan wij ons nu realiseren. De tennisbanen lagen naar het schijnt tussen de huidige Bieslanderweg en de Cannerweg, maar waar precies? En hoe lang zijn ze in gebruik gebleven? Ook zou MLTC in de jaren 1920-1930 banen gehad hebben aan de Graaf van Waldecklaan in het Villapark. Wie kan mij hierover iets vertellen? Wie heeft nog fotomateriaal uit die tijd?

 • #2
  Deze liggen inderdaad tussen de huidige Bieslanderweg en de Cannerweg naast (noordelijk van) bejaardencentrum Sint Gerlachus! onlangs zijn ze ingezaaid en veranderd in een keurig gazon. Of wellicht bedoeld voor Lawntennis?
  Ze behoorden vroeger bij de uitspanning "nieuw Champs Elysées" gelegen aan de Cannerweg 101. Nu zijn hier de antiekhallen Wolters gevestigd.  de gravel tennisbanen zijn op de foto van Bing Maps nog zichtbaar links vanuit midden.  De achterzijde van "nieuw Champs Elysées"  De speeltuin waar nu de loodsen staan van Wolters

  Het "oude" Champs Elysées is waarschijnlijk het hotel dat aan het einde van de 19e eeuw was gelegen ter plaatse van de T-splitsing Trocaderostraat en de huidige Chams Elyseesweg. Dit hotel is einde van de jaren 50 gesloopt.  Hotel Champs Elysées, gelegen aan de Jeker  De dames op de voorgrond staan in een Kardoenplantage, een " vergeten groente" die in de jaren 40 populair was.  Een afbeelding behorende bij advertente van Hotel Champs Elysées uit Algemeen Dagblad 1897  Op de voorgrond de Jeker met bruggetje dat nagenoeg op dezefde plek ligt als huidige fietsersbrug in verlengde van de Kalfstraat  Rechts op foto Hotel Champs Elysées gezien vanaf vestingmuur Aldenhofpark. De Prins Bisschopsingel is dan nog niet aangelegd.
  In het midden op achtergrond Fort Sint Pieter.  Restanten van het bruggetje over de Jeker. Rechts de woning van architect Dingemans in aanbouw. Links de restanten, vlak voor sloop, van
  hotel Champs Elysées, eind jaren 50.


  [img][/img]
  [img][/img]
  Last edited by Zevke; 4 april 2015, 22:30.

  Opmerking

  Bezig...
  X