Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Visie centrummanagement binnenstad:

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #46
    Bedankt Kermit voor het verslag.

    Opmerking


    • #47
      Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
      Iedereen wie is dat? We zijn geen collectief, maar allemaal verschillende individuen, met vaak tegenstrijdige wensen en belangen. De consument ondernemer wil een parkeerplaats, de buurtbewoner een park. Wie zal je honoreren? Vroeger had je daarvoor drie grote partijen, nu heb je het viervoudige, en elke partij wil zich profileren. Dus?
      We hadden 45 minuten de tijd om in kleinere kring een visie in grove lijnen te formuleren en dat lukte vrij aardig moet ik zeggen. Op het eind was gezien de tijd een korte uitwisseling van de resultaten.
      kom op zeg,
      ik vind het keigoed dat je daar aanwezig was en aan MO verslag uitgebracht hebt, chappeau!
      maar in aanhef, ben ik wel wat teleurgesteld inzake 45 minuten voor een gezamenlijke visie te ontwikkelen.

      hoop dat er inderdaad volgende maand meer uit komt
      de buurtbewoner (die er enkel woont) en de ondernemer (die er enkel zijn zijn zaak waarneemt) moeten het toch eens kunnen worden over een leefbare omgeving met de consument (die er enkel tijdelijk aanwezig is)

      ben benieuwd
      ik ben verguisd

      Opmerking


      • #48
        Onze binnenstad veranderen? Denk mee op 24 februari (stadsavond)!

        De Visie op de Binnenstad wordt vanuit de stad ontwikkeld. Want de binnenstad is van iedereen. Tijdens twee drukbezochte stadsavonden in oktober en november is door honderden bewoners, ondernemers, studenten en jongeren van heel Maastricht en de regio gewerkt aan de Visie op de Binnenstad. Het wordt steeds concreter en daardoor des te belangrijker om hieraan deel te nemen. Het kan nog steeds! Ook als u niet aanwezig was op de vorige stadsavond(en). Uw mening telt!

        Op maandag 24 februari a.s. is de derde stadsavond in het historische Stadhuis, Markt 78. De ontvangst is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19:30 uur en is naar verwachting rond 21.45 uur afgelopen.
        Wat gaan we de derde stadsavond doen?

        Tijdens de twee stadsavonden zijn thema's naar voren gekomen die belangrijk zijn voor de toekomst, maar waarvan nog niet duidelijk is welke richting we moeten opgaan. Op de derde stadsavond willen wij op levendige wijze een aantal bijzondere onderwerpen en hete hangijzers bespreken.
        Denk aan:
         Staan ondernemers- en bewonersbelangen op gespannen voet met elkaar? (Bijvoorbeeld bij evenementen en parkeren?) Zo ja, hoe gaan we daar mee om? Of sterker nog: hoe kunnen we dan van de verschillen profiteren?
         Ook tussen studenten en bewoners schuurt het soms. Waar schuurt het? En waar kunnen bewoners en studenten elkaar juist versterken?
         De binnenstad is vóór iedereen, maar iedereen wil iets anders. Moeten we verschillende karakters voor de buurten in de binnenstad uitwerken? Denk aan rustige woongebieden, levendige uitgaans- en winkelgebieden, een creatief quartier en dergelijke. En zo ja, hoe en waar?
         Er komen de komende jaren veel gebouwen vrij in de binnenstad. Welke (onorthodoxe of ingrijpende) keuzes moeten we maken met betrekking tot leegstand en monumenten?
         ‘Sjiek en Sjoen’ is prima. Maar voor we het weten, dutten we in. Hoe maken we de binnenstad verrassender? En waar willen wij rafelranden?
        We maken de discussie zo concreet mogelijk. Wat kunnen we of moeten we in de toekomst anders doen? Hoe zou dat eruit kunnen zien? Welke verrassende combinaties kunnen we bedenken? Waar zou dat kunnen?
        Misschien worden we het niet over alles eens, maar laten we dan in ieder geval benoemen welke keuzes en nieuwe invalshoeken er zijn.

        Voor wie?
        De avond is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de binnenstad. Of u nu bewoner bent van Maastricht (uit de binnenstad of daarbuiten), ondernemer, werkzaam in de binnenstad, student of jongere, of bezoeker uit de regio, de binnenstad is ook van u. Denk mee over de toekomst van de binnenstad; ze is van ons allemaal!
        Hoe gaat het verder?
        Na de avond worden de resultaten van de stadsavonden verwerkt in de ‚isie op de Binnenstad‛ Het concept van deze Visie wordt besproken op de vierde stadsavond. Daarna wordt de uiteindelijke versie van de Visie op de Binnenstad voorgelegd aan de gemeenteraad, die er een besluit over zal nemen.

        De volgende personen hebben de stadsavond mee voorbereid en hopen u 24 februari te zien:
        Frank Boom, Rens Breugelmans, Ard Costongs, Robèrt Dackus,
        Mirjam Depondt, Wim Jan Doelman, Frans van Ekert, Fons Elbersen, Merijn van Essen, Monique Feijts, Paul ten Haaf, Ton Harmes, Robert Hoogenboom, Marc Jetten, Marcel Knols, Sinnika Kroese, Marie-Claire Lahaye, Richard Loomans, Emmanuel Merkus, Peter Otten, John Paulus, Antoine Scheerens,
        Eef Sprengers, Wietske Theloesen en Jake Wiersma

        Kijk voor meer informatie op:
        www.visiebinnenstadmaastricht.nl
        www.facebook.com/visiebinnenstadmaastricht

        Opmerking


        • #49
          Heb de eerste avond meegemaakt. De tweede daar kon ik niet bij zijn. Een weergave is hier te vinden:

          http://www.visiebinnenstadmaastricht...nd-25-11-2013/

          Voor mensen die nu willen instappen is een goede informatievoorziening wel van enig belang lijkt me.

          Het zou goed zijn om deze bijeenkomsten, inhoudelijk, eens goed tegen het licht te houden. Wat gebeurd er op zo'n avond? Wat is het resultaat en hoe gaat men hiermee aan het werk?
          En hoe verhouden zich eventuele resultaten van deze avond met visies die leven bij professionals in het gemeentelijk apparaat? En hoe kijken deze professionals weer aan tegen de ideeën die op deze avond naar voren komen, levert het nieuwe stof op tot nadenken? Vindt er een kruisbestuiving plaats? Of is het een aardigheidje en meer niet? Laat de burger er maar eens aan ruiken en meedromen, zodat ie niet teveel achterop raakt.

          Ondertussen zit men bij de gemeente niet stil en worden er volop lange termijn plannen bedacht. Een voorbeeld zijn de nieuwe plannen rond het Sphinxgebouw. De plannen zijn onlangs met veel tromgeroffel in de pers gepresenteerd. Op zich prima dat men niet bij de pakken neerzit en de plannen klinken op zich erg hoopvol en vernieuwend, voorzover de pr in de krant.
          Wel is dat de gemeente al weer stappen voor ligt op hetgeen rond 'visie binnenstad' gaande is. En er expertise wordt ingekocht. Dat de burgerij hier mijlen ver achteraan hobbelt, is evident..

          Ik denk dat een aantal avonden van een uur of 2 echt niet voldoende zijn om tot de kern van zaken door te dringen. Als je de burgers echt inbreng wilt geven daar ook meer tijd en energie in moet gaan steken. En ziet de politiek en ambtenarij dit wel zitten? Als burgers zich teveel op hun terrein gaan begeven, op hun stoel gaat zitten? Bijvoorbeeld via 'zelfsturing'? Hoe zit dat, hoe gaat dat dan in de praktijk?
          Last edited by ; 14 februari 2014, 13:39. Reden: update

          Opmerking


          • #50
            echt veel nieuws is er over de centrumvisie niet te melden, dat gebeurd snel als de verkiezingscampagne voorbij is
            ik ben verguisd

            Opmerking

            Bezig...
            X