Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • De politie zal het ook mooier moeten laten overkomen dan het is
  daar ze anders hun "baas" zijn ruiten ingooien.

  Die plantjes zullen toch hun weg vinden al zal het niet meer op de zelfde plaatsen zijn.

  Als overlast zich verplaats wil nog niet zeggen dat het is opgelost
  zelf zie nu vaker autodealers dan voorheen hier in de buurt(Eyldergaard).

  Eigenlijk is het een "nadeel" als men een hond heeft daar men veel ziet in een buurt

  Opmerking


  • Inderdaad Wim, als je veel rondloopt zie je veel. In de Hoogbrugstraat is het eindelijk afgelopen met de constante stroom auto's, de ruzies over een parkeerplek en het door rood rijden. Ik hoop dat de andere winkeliers hiervan profiteren.

   Opmerking


   • Idd echt betrouwbaar is de politie ook niet... w.b. betrouwbaarheid wint de hond het van de politie.
    Last edited by ; 5 mei 2012, 11:31.

    Opmerking


    • Verdrietige Belgen
     Geplaatst op 05 May 2012
     Tags: belgen, bier, cannabis, coffeeshops, column, Laurens Bouvrie,
     maastricht, vlaming
     De Nederlandse jeugd staat te boek als de meest gelukkige van Europa Tevens drinken ze in vergelijking met andere Europese ettertjes matig. Of dat alles niet genoeg is:
     onze jongens en, meisjes hebben een fijne verhouding met hun pappa en mamma en leven nogal braafjes. Dat verzin ik niet, noch goochel ik als een spindoctor of andere voorlichter met cijfertjes. Deze uitkomsten staan in een vierjaarlijks onderzoek gehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie. Vlaamse teenagers daarentegen vinden zichzelf te dik en ongezond. Resultaat: iedere ochtend hoor je in badkamers van onze zuiderburen scheldkanonnades. Niet van boze ouders maar vanjongeren die naar hun eigen rotkop kijken; althans dat vinden ze zelf. Resultaat van dat resultaat: de Vlaamse toekomst grijpt veelvuldig naar de fles. Goed voorbeeld doet goed volgen. De ijskast en kelder van pa en ma Vlaming is standaard goed gevuld. Onder de noemer geen beter vermaak dan leedvermaak nog een feitje: vier op de tien Vlaamse teenagers kampt met serieuze vormen van overgewicht. Dat belooft niet veel goeds voor de Rode Duivels de komende decennia. Die van ons hoeven straks niet eens beter te voetballen. We lopen ze gewoon eerst een helft helemaal naar de verdoemenis om daarna patat van ze te maken.
     De Belgische overheid en anderen die een vinger in pap der machtigen hebben gaan om deze onthutsende gegevens echt niet de alarmklok luiden. De burgemeesters uit de grensstreek rondom Maastricht bijvoorbeeld kennen wel andere zorgen. Ranke, slanke jongens in auto's of op scooters moeten kost wat kost aangepakt worden. Zij zijn tenslotte de wortel van het echte Grote Kwaad. Deze bengels verdienen over de rug van de Belgische jeugd zakken vol met geld met het gif dat cannabis heet. Een blowende Belg is voor de bierdrinkende gezaghebber een verloren Belg. Aan die overtuiging gaat geen enkele verstandige Vlaming tornen. Nu Maastricht, onder andere door jarenlang aandringen van diezelfde Belgische burgemeesters en in hun kielzog verontruste ouders, geen cannabis - tenminste niet via de coffeeshop - aan de Vlaamse gebruiker meer levert, moet de Wietbeig op een andere manier• aan zijn goesting zien te komen. Dat scheelt in ieder geval aan reiskosten. Want de moderne dealer, zo constateren de Vlaamse gemeenten in de buurt van Maastricht, is een echte Europeaan. Handel is grenzeloos. Indien de Belgen (en Fransen) door de invoering van de wietpas echt niet meer naar hier komen breiden de clans die de straatmarkt beheersen hun gebied met plezier uit naar over de grens. Het levert de tragikomische situatie op dat de Vlaamse gezagsdragers volledig over de rooie zijn en bij burgemeester Onno Hoes aankloppen om Nederlandse versterking van het Belgisch politieapparaat. Jarenlang schreeuwde de burgemeesters van Visé, Riemst, Lanaken en al die anderen voor een hard repressief Maastrichts drugsbeleid. Nu is het zo ver laten ze van schrik hun Triple Westmalle uit de handen vallen en roepen om het hardst dat dit niet kan. Niet alleen de jeugd van de Belgen behoort tot de meest ongelukkige van Europa. Hypocriet België is een en al verdriet.
     Laurens Bouvrie

     Leuk stukje!!

     Opmerking


     • De wraak zal zoet zijn:
      zo leert neurologisch onderzoek: wraak nemen gaat gepaard met voldoeningsgevoelens in de hersenen, net als cocaïnegebruik of het eten van chocolade! Cf. ook: wraak is honing in de mond, maar vergif in 't hert...
      Bestanden bijvoegen

      Opmerking


      • Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
       De wraak zal zoet zijn:
       zo leert neurologisch onderzoek: wraak nemen gaat gepaard met voldoeningsgevoelens in de hersenen, net als cocaïnegebruik of het eten van chocolade! Cf. ook: wraak is honing in de mond, maar vergif in 't hert...
       Straks krijgen we inderdaad voor alles een pas.
       Wietpas,Muziekpas, Bierpas........

       Opmerking


       • Het Europese recht verzet zich niet tegen het opnemen van het ingezetenencriterium in de Apv voor de toelating tot coffeeshops en de verkoop van andere producten dan softdrugs.
        Dit criterium maakt weliswaar een inbreuk op het Europese recht van het vrij verrichten van diensten, maar deze inbreuk is toegestaan om het drugstoerisme en de daarmee gepaard gaande overlast tegen te gaan. Dit bepaalde het Hof van Justitie in Luxemburg eerder in een uitspraak van 16 december 2010. Daarin gaf het Hof antwoorden op vragen die de Raad van State aan hem heeft gesteld om uitleg te krijgen over bepalingen in het EG-Verdrag, die betrekking hebben op het vrij verkeer van goederen en diensten.
        Het ingezetenencriterium in de Apv is evenmin in strijd met het discriminatieverbod in de Grondwet. Het maakt weliswaar een 'indirect onderscheid naar nationaliteit, maar daarvoor bestaan in dit geval objectieve en redelijke gronden', aldus de Raad van State. De burgemeester heeft aannemelijk gemaakt dat de openbare orde in de stad wordt aangetast door de toenemende stroom drugstoeristen en dat een oplossing voor dit probleem kan worden gevonden in het ingezetenencriterium.
        De uitspraak betekent niet dat de burgemeester nu geen wettelijke mogelijkheden heeft om op te treden tegen coffeeshops die in zijn ogen overlast veroorzaken. Op grond van de Opiumwet zelf kan de burgemeester bestuursdwang toepassen tegen coffeeshops die verdovende middelen verkopen.
        Tegen

        opgezocht door een actief raadslid

        Opmerking


        • Hoes wordt vergeleken met garnizoenscommandant Dibbets

         Vandaag een leuke grappige foto vol cynisme in de rubriek "allebonneur" van Dagblad de Limburger.         De schrijver van deze tekst op de kiosk op het Vrijthof heeft wel historische kennis, maar wel een selectieve historische kennis.

         Immers als Dibbets tussen 1830 en 1839 niet stand had gehouden, dan was Maastricht en waarschijnlijk de gehele huidige Nederlandse provincie Limburg, al 180 jaar lang Belgisch geweest. Dus van een gedoogbeleid was dan nooit sprake geweest in het Belgische Maastricht.

         Dan had deze, vermoedelijke tegenstander van de wietpas, al jaren heen en weer moeten pendelen met Noord-Brabant om legaal zijn jointje te kunnen roken.

         Of zou deze tekst dan toch als eerbetoon aan Hoes zijn bedoeld?
         Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

         Opmerking


         • http://maastricht.dichtbij.nl/stad/o...natte-haartjes

          MAASTRICHT - @JolandaSap Stop aub wietpas zsm dit loopt uit de hand in Maastricht en de rest van NL afz bezorgde vader --- Drugsrunners gezocht wegens drukte 100% baangarantie --- Eén dagje dealen in Maastricht levert je met dank aan de wietpas dus een maandsalaris op.
          Bezorgde, maar vooral ook cynische berichten op Twitter over de invoering van de wietpas in Maastricht. Ook in de stad zelf regent het vier dagen na de introductie van de pas cynische opmerkingen en klachten over een toename van de overlast. Al zijn er ook geluiden dat het – met name rond de coffeeshops – nog nooit zo rustig is geweest.
          Uit het Statenkwartier, het Boschstraatkwartier, uit Wyck, maar ook uit de buitenwijken komen aan de lopende band berichten over een toename van het aantal drugsrunners. Al heeft het weer zo zijn invloed op de handel. De Marokkaanse dealers zijn kennelijk bang voor natte haartjes. Als het hard regent, zoals gisteravond en vanochtend, zie je ze even niet, zo willen de berichten.
          Maar dat ze verheugd zijn met de komst van de pas, lijdt geen enkele twijfel. [ame="http://www.youtube.com/watch?v=1iKI7rc-6Hg"]Videobeelden[/ame] brengt het straatbeeld van de afgelopen dagen goed in beeld. Her en der fluitende en roepende straatschoffies, die je ongevraagd opzadelen met vragen over drugs, zowel de zachte als de wat hardere soorten.
          De ‘dealers’ die in Maastricht hun waar aan de man brengen zijn hondsbrutaal. Ze deinzen er niet voor terug om met hun hoofd op televisie te verschijnen. Zonder schaamte vertellen zij over het jagen op klanten. Ook vertellen ze vol trots over het ‘geschenk uit de hemel’ dat de naam wietpas heeft gekregen.
          De Maastrichtse ‘blowers’ zijn een heel stuk minder blij. Nu de Maastrichtse coffeeshop, waar ze als ingezetene van Nederland van harte welkom waren, allemaal gesloten zijn, zijn ook zij bijna gedwongen hun jointje in het illegale circuit aan te schaffen.
          Volgens onbevestigde berichten zouden er al heel wat Maastrichtse jongeren zijn, die zelf illegale wiet hebben ingekocht om daarmee de lokale klanten te bedienen. Een betere bijverdienste dan vakken vullen in de supermarkt.
          Een ‘walhalla voor drugstoeristen’ noemde burgemeester onze stad onlangs. Wellicht is een ‘walhalla voor drugsdealers’ een betere omschrijving.


          Zo kun je je afvragen welke berichten waarheid zijn

          Opmerking


          • I Rest my case

           Meningen genoeg iig.

           I've seen it al.
           Heb 5 jaar taxi gereden in Maastricht.

           Maar 1 ding weet ik zeker.

           Ik had liever blowers in mijn auto dan drinkers.
           Daarom snap ik de ophef niet zo.

           Ik heb ook wat ervaring in de verslavingszorg.
           In mijn ogen is alcohol veel heftiger dan canabis.
           Het is verslavender, het maakt mensen agressief,
           Neemt remmingen weg, je vergeet alles.
           Maakt meer kapot dan je lief is.

           Terwijl canabis de mensen socialer maakt.
           Verantwoordelijker, vredelievend, en je blijft met beide benen op de grond.

           Ik probeer het niet goed te praten maar vraag me soms af of mensen
           alleen nog denken in eigenbelang en hoe word ik populair, ipv van met hun verstand

           Opmerking


           • South dit al vaak gezegd, mag niet vaak genoeg herhaald worden in dit soort discussies.

            Opmerking


            • Wietpas..............Het was nog nooit zo rustig op "d'n diek"

             Opmerking


             • @wim54 Weer een knap staaltje van onderbuik berichtgeving.
              Last edited by ; 5 mei 2012, 20:49.

              Opmerking


              • Oorspronkelijk geplaatst door Painterartist Bekijk bericht
               Wietpas..............Het was nog nooit zo rustig op "d'n diek"
               Het was nog nooit zo rustig op de brusselsestraat en annalaan.

               Laat de tent maar dicht.

               Opmerking


               • Jongens, gewoon even afwachten!
                Ik ben bij vlagen geniaal, alleen is het nu windstil!

                Opmerking

                Bezig...
                X