Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Invoering wietpas

Sluiten
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • 'Terug naar af dankzij wietpas' Nederland • Geschreven door Marc (MPG) op 13-06-2012 @ 23:32

    De PvdA in Venlo concludeert in een rapport dat de drugsoverlast in de Limburgse grensstad fors is toegenomen sinds de invoering van de wietpas. Het woensdag gepresenteerde rapport is geschreven rond de voorlopige resultaten en conclusies van het Meldpunt Leefbaarheid & Veiligheid. De partij stelt dat de stad 'terug is bij af'.

    Bij dat meldpunt, ingesteld na invoering van de wietpas op 1 mei, zijn ruim 180 signalen binnengekomen. Daar waren 86 schriftelijke meldingen bij. Uit die meldingen concludeert de Venlose PvdA dat het aantal straatdeals fors is toegenomen. Dat gaat gepaard met overlast van geschreeuw, claxonnerende auto's en agressieve benaderingen door dealers. Venlonaren voelen zich volgens de partij minder veilig en winkeliers en horecaondernemers vrezen voor hun omzet.

    De partij vreest dat na de landelijke invoering van de wietpas, op 1 januari 2013, de ernst van het probleem pas echt duidelijk wordt. Momenteel kunnen drugstoeristen nog uitwijken naar steden als Nijmegen.

    De PvdA in Venlo wil dat de overheid erkent dat de wietpas is mislukt en stopt met het ontkennen van de toegenomen overlast. "De wietpas heeft voor de samenleving een nogal shockerend effect. Juist nu burgers weer veel drugsoverlast ervaren zou het logisch zijn dat het kabinet probeert om mensen gerust te stellen, en al het mogelijke in gang zet om de problemen te bestrijden. Het bagatelliseren van criminaliteit en overlast is dan een volstrekt misplaatste houding", aldus PvdA-raadslid Hay Janssen.

    Ook wil de partij dat de teelt van cannabis wordt gereguleerd en dat georganiseerde criminaliteit wordt aangepakt. Daar schuilt volgens de sociaaldemocraten namelijk het echte probleem, aan de 'achterdeur'.fok.nl

    Opmerking


    • Wie is Marc MPG?
      Het uitvoerige rapport , Het benoemen van klachten zijn hopelijk feiten, altijd eens goed om te inventariseren en te benoemen.
      Heb altijd een beetje moeite met rapporten van pol partijen, m.n. de eindconclusies zijn al eerder ingenomen standpunten.
      Een wetenschappelijke basis, opzet of verantwoording ontbreekt.
      M.n. de tijdsspanne is ook van belang in deze kwestie, is er een toe of afname van klachten.
      Is de situatie in Venlo ook van toepassing op die van Maastricht?

      Opmerking


      • Oorspronkelijk geplaatst door Equinox Bekijk bericht
        'Terug naar af dankzij wietpas' Nederland • Geschreven door Marc (MPG) op 13-06-2012 @ 23:32

        Bij dat meldpunt, ingesteld na invoering van de wietpas op 1 mei, zijn ruim 180 signalen binnengekomen. Daar waren 86 schriftelijke meldingen bij. Uit die meldingen concludeert de Venlose PvdA dat het aantal straatdeals fors is toegenomen.
        Ja, je kunt altijd proberen appels met peren te vergelijken en daar zou je dan zelfs een conclusie uit kunnen trekken. Maar de conclusie die de PVDA in Venlo trekt valt natuurlijk nergens op te baseren. Het meldpunt bestaat pas sinds de invoering van de pas! Vergelijk tussen de nieuwe- en oude situatie aan de hand van meldingen is dus onmogelijk.

        Overigens wel een positieve ontwikkeling als de burgers weer durven klagen, voorheen hoorde meer geluiden in de trant van "klagen help niet, ze doen er toch niets aan".

        Opmerking


        • De tijd zal het leren ,ook als strakjes de wietpas overal in Nederland
          gaat gelden.
          Een ding lijk me wel zeker en dat is dat de gebruikers toch
          aan hun spulletjes willen en zullen komen ligaal of eligaal.
          Dit geld trouwens niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld
          ook in landen die geen coffieshops hebben .

          Opmerking


          • Het zou toch mooi zijn als we in Europa zouden kunnen overstappen op legale teelt en verkoop. Het is toch betrekkelijk krom als je ook kijkt naar andere middelen zoals medicijnen, drank en tabak. Mogelijk is dat over een jaar of 25 een feit.

            Opmerking


            • Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
              Het zou toch mooi zijn als we in Europa zouden kunnen overstappen op legale teelt en verkoop. Het is toch betrekkelijk krom als je ook kijkt naar andere middelen zoals medicijnen, drank en tabak. Mogelijk is dat over een jaar of 25 een feit.
              Wie weet wat dan weer illlegaal is. Moondust?

              Opmerking


              • http://www.maastrichtaktueel.nl/jong...id-maastricht/

                Jong geleerd oud gedaan

                Opmerking


                • @ Wim54 Jong aanleren, oud afleren.. proberen..

                  Debat met welles en nietes en schieten vanuit de heup met eigen 'waarheden' schiet echt niet veel op.
                  Mogelijke aanpak...
                  Wat was er (gedoogbeleid ...).. en waar willen we heen (visie)...?
                  De wietpas tot nu toe, voor en na de invoering, stand van zaken.
                  En dan de vraag zijn we wel op de juiste weg.

                  Ik mis bij de JOVD en VVD vooral visie. Iets anders dan opportunisme.

                  Opmerking


                  • Oorspronkelijk geplaatst door Kermit Bekijk bericht
                    @ Wim54 Jong aanleren, oud afleren.. proberen..
                    .
                    Kermit ik zou niet weten wat nog zou moeten afleren .

                    Opmerking


                    • http://maastricht.dichtbij.nl/112/wi...msterdam-bezig

                      Wat en hoe gaat politie dit aanpakken als landelijk wordt?
                      Zij die extra naar het zuiden zijn gekomen moeten dan terug.

                      Opmerking


                      • Antiwietpasdag trekt vijfduizend man Nederland • Geschreven door Novum op 17-06-2012 @ 18:17 fok.

                        De vierde Cannabis Bevrijdingsdag heeft zondag naar schatting vijfduizend mensen naar het Westerpark in Amsterdam getrokken. Coffeeshophouders en wietliefhebbers uit het hele land protesteren daar tegen de wietpas, die het kabinet op 1 januari in het hele land wil invoeren.

                        Bezoekers krijgen in de zondag gelanceerde campagne Vote to Smoke het advies in september te stemmen op een partij die tegen de wietpas is. "Dat kan GroenLinks zijn, of de SP, PvdD of Piratenpartij", zegt een woordvoerder van de organisatie. "Maar PvdA of D66 kan ook."

                        "Alles wat rechtser is is onzeker", vervolgt de zegsman."Niet op stemmen. Deze regering is duidelijk uit op het einde van het gedoogbeleid en de sluiting van coffeeshops. Dat is slecht voor openbare veiligheid en de volksgezondheid." Er moet volgens hem een duidelijke regulering komen voor de 'achterdeurproblematiek' en meer aandacht worden besteed aan 'de vele positieve eigenschappen van marihuana', die nu onderbelicht zouden blijven.

                        Het gratis cannabiscultuurfestival wordt voor de vierde keer georganiseerd door het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Er zijn bands, dj's, theater, sprekers, een grote hennepmarkt, een ganjadancehall en een filmfestival. Nu zijn er ongeveer 3500 man, zei de woordvoerder rond 18.00 uur, maar over de hele dag waren het er zeker vijfduizend.

                        De Groningse coffeeshops gaven eerder aan zondag dicht te zijn, zodat hun personeel en klanten massaal kunnen komen. Twee volle bussen en een hoop auto's reden naar de hoofdstad."Maar er zijn ook Friezen, Drenten en Limburgers."

                        De wietpas, die onder meer drugstoerisme tegen moet gaan, is inmiddels een feit in de drie zuidelijke grensprovincies. Diverse politiekorpsen hebben melding gemaakt van een flinke stijging van de straathandel en de daarmee samenhangende overlast.

                        Demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zei begin deze maand desondanks 'in de kern' tevreden te zijn over de invoering van de pas. Het belangrijkste is dat het aantal drugstoeristen is teruggelopen, zei hij. Ook is hij tevreden over de 'scherpe' aanpak van de straathandel door politie en Openbaar Ministerie. Opstelten zei verder geen medelijden te hebben met coffeeshophouders die hun klandizie zien teruglopen door de invoering van de wietpas.

                        Opmerking


                        • Opstelten zei verder geen medelijden te hebben met coffeeshophouders die hun klandizie zien teruglopen door de invoering van de wietpas.
                          Van deze liberaal geen ondernemerstaal...

                          Opmerking


                          • Eerste Maastrichtse coffeeshop legt het loodje

                            MAASTRICHT - Coffeeshop Fantasia in Maastricht heeft de zaak gesloten als gevolg van de invoering van de nieuwe regels voor coffeeshops in het zuiden van Nederland sinds 1 mei. Open blijven heeft volgens woordvoerder Marc Josemans van de Vereniging van Officiële Coffeeshops in Maastricht (VOCM) geen zin meer, omdat de klanten massaal wegblijven.
                            Nadat op 1 mei 13 van de 14 Maastrichtse coffeeshops uit protest dichtgingen, waren medio juni weer 7 coffeeshops open, waaronder Fantasia. ,,Maar 95 procent van de 25.000 Zuid-Limburgse blowers weigert zich te laten registreren als klant van een coffeeshop'', aldus de woordvoerder. ,,Fantasia besloot vervolgens dat langer openblijven niet loont.'' Fantasia wil weer openen als de nieuwe regels door politiek of rechter worden afgeschaft.
                            De klanten van de coffeeshops kopen hun wiet nu nagenoeg allemaal in het illegale circuit, aldus Josemans. ,,Er zijn jongeren die met het bezorgen van wiet op hun scootertje zo'n 250 euro per dag verdienen. Een bedrag dat ze bij een gewone baas niet verdienen'', zei Josemans. ,,Voor de klant is dit dubbel voordeel: het wordt aan huis gebracht, het is goedkoper dan in de coffeeshop, de kwaliteit is hetzelfde en je hoeft je niet te laten registreren.'' (ANP)

                            http://maastricht.dichtbij.nl/regio/...op-legt-loodje

                            En nu uitzoeken van wie de scooterrijdertjes hun spullentjes krijgen

                            Opmerking


                            • Oorspronkelijk geplaatst door Antonius Bekijk bericht
                              Algemeen>

                              punt punt punt (afkorting)

                              Maar of het gaat werken, ik weet het niet?

                              punt punt punt (afkorting) <

                              Kan de wiet pas dat hier en tegelijkertijd ook in het buitenland oplossen?

                              Net als de belasting paradijzen neem je alomvattende regelingen in de EU die het integraal onmogelijk maakt.
                              Dus nergens Wiet <of> overal Wiet.
                              enigszins aangenaam verrast met die nieuwe berichtgeving inzake de werking en/of consequenties / juicht nog niet te vroeg .
                              Iets te oud voor re-educatie
                              iets te jong voor afdanking
                              m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

                              Opmerking


                              • Oorspronkelijk geplaatst door wim54 Bekijk bericht

                                En nu uitzoeken van wie de scooterrijdertjes hun spullentjes krijgen
                                ik ben oplettend ex-inwoner maar zeer regelmatige bezoeker van maastricht en zie de inzittenden van die bestelbussen met een ogenschijnlijke "geleende opschrift van een of ander installatie bedrijf" wel dealen aan die knapen op de scooters met een iPhone constant in handen.

                                lukraak geparkeerd aan de via regia durfde ik dat gadegeslagen te hebben niet mijn altijd bij de hand zijnde fotocamera erop te richten.

                                het zien of ervoor ( al foto's makende ) in mekaar getimmerd te worden lijkt me niet mijn opdracht.
                                mvg
                                Iets te oud voor re-educatie
                                iets te jong voor afdanking
                                m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

                                Opmerking

                                Bezig...
                                X