Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Limburgse mosterdsoep

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Limburgse mosterdsoep

    LIMBURGSE MOSTERDSOEP nodig voor 4 personen:
    25 gram boter
    25 gram bloem
    2 groente (of kippen-)bouillontabletten
    3 sjalotten of 2 uien
    1 liter halfvolle melk
    1/2 theelepel kerriepoeder
    3 eetlepels Limburgse mosterd
    1/8 liter slagroom
    2 eetlepels gehakte bieslook of lente ui
    100 gram gerookte spekblokjes

    Bereiding:
    Snipper de sjalotten of uien. Bak de spekblokjes in de boter
    knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bak in het
    achtergebleven vet de sjalotten donker bruin. Voeg de bloem
    en kerrie toe en laat even mee fruiten. Voeg de melk, de
    mosterd en de bouillonblokken toe. Laat even doorkoken.
    Voeg de helft van de slagroom toe en klop de andere helft stijf.
    doe een eetlepel lenteui gesnipperd in een kom of op een bord
    Voeg voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes en de
    geslagen room toe.

  • #2
    Kwam een mosterdfabriekje tegen aan de Kommel!
    Kompleminte

    Toller

    Opmerking

    Bezig...
    X