LIMBURGSE MOSTERDSOEP nodig voor 4 personen:
25 gram boter
25 gram bloem
2 groente (of kippen-)bouillontabletten
3 sjalotten of 2 uien
1 liter halfvolle melk
1/2 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels Limburgse mosterd
1/8 liter slagroom
2 eetlepels gehakte bieslook of lente ui
100 gram gerookte spekblokjes
Bereiding:
Snipper de sjalotten of uien. Bak de spekblokjes in de boter
knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bak in het
achtergebleven vet de sjalotten donker bruin. Voeg de bloem
en kerrie toe en laat even mee fruiten. Voeg de melk, de
mosterd en de bouillonblokken toe. Laat even doorkoken.
Voeg de helft van de slagroom toe en klop de andere helft stijf.
doe een eetlepel lenteui gesnipperd in een kom of op een bord
Voeg voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes en de
geslagen room toe.
25 gram boter
25 gram bloem
2 groente (of kippen-)bouillontabletten
3 sjalotten of 2 uien
1 liter halfvolle melk
1/2 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels Limburgse mosterd
1/8 liter slagroom
2 eetlepels gehakte bieslook of lente ui
100 gram gerookte spekblokjes
Bereiding:
Snipper de sjalotten of uien. Bak de spekblokjes in de boter
knapperig. Haal de spekblokjes uit de pan en bak in het
achtergebleven vet de sjalotten donker bruin. Voeg de bloem
en kerrie toe en laat even mee fruiten. Voeg de melk, de
mosterd en de bouillonblokken toe. Laat even doorkoken.
Voeg de helft van de slagroom toe en klop de andere helft stijf.
doe een eetlepel lenteui gesnipperd in een kom of op een bord
Voeg voor het opdienen de uitgebakken spekblokjes en de
geslagen room toe.
Opmerking