Voor het eerst zag ik weer eens eindelijk regenboog Forel bij de Supermarkt.
Niet goedkoop.
Maar wij gingen vroeger vaker naar Gulpen om echt verse Forel te kopen, helaas is de Forellenkwekerij gestopt.
En moeder maakte dan ook gebakken aardappelschijfjes erbij voor het avondeten. En een Slaatje.
Nu heb ik uit het buitenland een Recept waarbij men in buikholte van de de Forel een paar uienringen en kerriepoeder met een schijfje citroen doet.
Eerst vers uit de vijver, uitgenomen en een uurtje aan de haak. Zo ging dat daar in dat etablissement.
- Forel heel kort even wassen in koud stromend water
- De buikholte vullen met gepocheerde uienringen en kerriepoeder + een schijfje citroen (biologisch, dus onbespoten)
- Aardappelschijfjes ook even vooraf pocheren en in de pan met gesmolten boter geven (duurt 3 maal langer dan de Forel)
- De Forel met huid en snufje zout + witte peper ook in de pan met boter leggen
3 minuten aan de eerste zijde en daarna wenden met 2 minuten aan de tweede zijde (de hitte trekt door)
Ook je aardappelschijfjes kun je tijdens het gaarbakken met een snufje zout en een kuchje nootmuskaat voorzien.
dan is de huid van de Forel met een vorkje er zo vanaf en kun je het visvlees van de Forel er heel makkelijk afplukken (richting rug naar buik).
Met een mayonaise en dat simpel slaatje die een goede citroenzuur smaak heeft U een klasse gerecht op uw bord volgende vrijdag.
Niet goedkoop.
Maar wij gingen vroeger vaker naar Gulpen om echt verse Forel te kopen, helaas is de Forellenkwekerij gestopt.
En moeder maakte dan ook gebakken aardappelschijfjes erbij voor het avondeten. En een Slaatje.
Nu heb ik uit het buitenland een Recept waarbij men in buikholte van de de Forel een paar uienringen en kerriepoeder met een schijfje citroen doet.
Eerst vers uit de vijver, uitgenomen en een uurtje aan de haak. Zo ging dat daar in dat etablissement.
- Forel heel kort even wassen in koud stromend water
- De buikholte vullen met gepocheerde uienringen en kerriepoeder + een schijfje citroen (biologisch, dus onbespoten)
- Aardappelschijfjes ook even vooraf pocheren en in de pan met gesmolten boter geven (duurt 3 maal langer dan de Forel)
- De Forel met huid en snufje zout + witte peper ook in de pan met boter leggen
3 minuten aan de eerste zijde en daarna wenden met 2 minuten aan de tweede zijde (de hitte trekt door)
Ook je aardappelschijfjes kun je tijdens het gaarbakken met een snufje zout en een kuchje nootmuskaat voorzien.
dan is de huid van de Forel met een vorkje er zo vanaf en kun je het visvlees van de Forel er heel makkelijk afplukken (richting rug naar buik).
Met een mayonaise en dat simpel slaatje die een goede citroenzuur smaak heeft U een klasse gerecht op uw bord volgende vrijdag.
Opmerking