Aankondiging

Sluiten

Financiële situatie van ons forum (april 2025)


Beste lezers, volgers en leden van MestreechOnline,

Tijdens de vergadering van 9 april 2025 hebben wij als stichtingsbestuur van MestreechOnline helaas weer moeten vaststellen dat de financiële situatie van ons forum verre van rooskleurig is.
We hebben eerder, in september 2021, een soortgelijk bericht de wereld ingestuurd.

In 2021 konden wij een crisis afwenden door ruimhartige donaties van leden en sympathisanten.
Voor de exploitatie en het online houden van ons forum was rond de € 300,- per jaar nodig.
Inmiddels - en dat zal niemand verbazen - zijn alle prijzen en rekeningen drastisch gestegen.
Om ons forum anno 2025 in de lucht te houden hebben we minstens € 650,- per jaar nodig en dan is het nog passen en meten.
In de komende jaren zullen de exploitatiekosten waarschijnlijk alleen maar oplopen.

Gelet op onze huidige financiële positie kunnen wij t/m september 2025 aan onze betalingsverplichtingen voldoen.
Tot nu toe hebben wij als stichting sponsoring en/of reclame van ons forum afgewezen.
Dit is overigens altijd in overleg geweest met de leden.
In 2024 zijn we wel een samenwerkingsverband aangegaan met De Nieuwe Ster.
Dit heeft ons enige financiële ruimte gegeven, maar dit samenwerkingsverband is inmiddels weer beëindigd.

Concreet betekent dit, dat onze data vanaf september 2025 niet meer online opvraagbaar zijn en dat feitelijk het forum MestreechOnline moet stoppen.
Uiteraard is dit niet wat wij willen!

Om ons forum voort te zetten zullen wij, vier jaar later, helaas weer een beroep moeten doen op donaties van leden, lezers en volgers.
Iedere donatie is uiteraard welkom, dit kan eenmalig, jaarlijks of maandelijks.
Enkele leden doneren tot op de dag van vandaag maandelijks (automatisch) een klein bedrag, laten we zeggen een kopje koffie per maand, dit waarderen wij enorm.

In de tussentijd gaan we als bestuur uiteraard ook op zoek naar wellicht een oplossing, zodat we hopelijk niet jaarlijks deze boodschap moeten verkondigen.

Uiteraard staan we ook open voor andere ideeën.
Los daarvan zijn wij als bestuur, dat nu uit 4 leden bestaat, op zoek naar uitbreiding en frisse impulsen.
Dus als u interesse heeft horen wij dit graag.

Als u wilt doneren kan dat via bankrekening (IBAN): NL73 ABNA 0615 0242 54 o.n.v. Stichting MestreechOnline Maastricht.

Als u een donatie wenst te doen en reeds een geregistreerd lid bent van MestreechOnline, kunt u uw gebruikersnaam, indien u dat wenst, vermelden bij de overschrijving.
U krijgt dan bij uw avatar de toevoeging “Vriend van M.O.” vermeld.

Het stichtingsbestuur MestreechOnline

Klik hier om naar het artikel (posting) te gaan

Meer lezen
Minder zien

Na vasten een lekker lamsgerecht voor het kleine budget

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Na vasten een lekker lamsgerecht voor het kleine budget

    4 lamsmerguez (niet de vette versie voor de barbeknoei)
    1 grote andijvie
    5 dl room
    1 mespunt muskaatnoot
    1 dl lamsfond
    een klontje boter
    een scheut olijfolie
    peper
    zout

    Bereiden:
    Maak de andijvie schoon. Houd een felgroen buitenblad apart. Snijd de andijvie in kleine centimeter brede reepjes. Zet een grote pot (*1) met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Doe de andijvie in het hard kokend water. Laat 2 minuten koken zonder deksel. Giet af en spoel de andijvie met koud water tot de groente volledig afgekoeld is.
    Laat een kleine braadpan warm worden op het vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en voeg een klontje boter er aan toe. Bak de merguez worstjes op een zacht vuurtje in dit mengsel, gedurende 10 minuten langs elke kant. Een vleestang is daarbij handig om de worstjes te draaien.
    Giet de room in de pot (*1) en laat zacht inkoken tot in de helft. Voeg de gekookte andijvie toe. Voeg zout en wat muskaatnoot toe. Breng aan de kook.
    Snij het buitenste blad van de andijvie in zeer fijne snippers. Bak de snippers in de frituur op 150°C. Bak ze 30 seconden tot een minuut.
    Haal de merguez uit de pan en houd even warm. Giet het overtollige bakvet weg en giet de lamsfond in de pan. Laat vlug een beetje inkoken en zeef de saus.
    Serveren:
    Leg de andijvie op een voorverwarmde serveerschotel. Leg er de merguezworstjes op en bestrooi de schotel met gefrituurde andijvie.
    Serveer de saus apart in een sauciere.

    Als je toch al de frituur aan hebt, passen lekkere frietjes prima erbij.
    Iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afdanking
    m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

  • #2
    Ik heb het recept drie keer gelezen, Antonius, en ik denk dat ik het eens ga proberen. Het zou niet de eerste keer zijn dat ik mij in jouw 'keuken' waag.
    Grappig is wel, dat ik net bezig ben met een retrospectief, namelijk 'De keuken van mijn moeder'. Zij leerde koken (altijd verse groenten) en bakken (appeltaart en hosties!) tijdens de hyperinflatie van de Weimar Republiek. Dat is toch wel een wereld van verschil.

    Opmerking


    • #3
      Je zult niet teleurgesteld zijn, zeker niet als je je moeders kunst hebt aangeleerd middels kijken en vragen.

      Overigens de room kan ook iets minder dan 5dL zijn als je voor 1 persoon kookt dan hoeft de andijvie niet te leren zwemmen
      Iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afdanking
      m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

      Opmerking

      Bezig...
      X