Als je dit zo pittig gewend bent of wordt heb je sambal ballen

INGREDIËNTEN VOOR TWEE :
- 2 Stengels (Sereh) citroengras
- Scheutje arachideolie
- Drumsticks of kipkarbonade( hoeveelheid afh. van aantal pers.) 3 drumsticks per persoon is naar mijn mening het minimum
- 1 Potje sambal oelek 200gr.
- 150 gr. Bruine basterd suiker
- 2 blikken kokosmelk à 400 ml
- 2 theelepels kurkuma ( geelwortel ) heel gezond
- 2 Blaadjes djoeroek poeroet ( of laurier )
- 1 a 2 Kruidnagels
- +/- 400gr. Pandanrijst. (zou voor 2 personen voldoende moeten zijn)
de bereiding:
1.
Maak het citroengras schoon en halveer het.
Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Laat de kip +/- 15 min. Afgedekt sudderen.
Schep de kip op een bord. Fruit in het bakvet de hele pot sambal oelek met één stengel citroengras , 2 min. (af en toe roeren.) Roer de suiker er door en laat al roerend smelten.
Roer de inhoud van 1 blik kokosmelk er door. Blijf roeren totdat een gladde saus ontstaat.
Leg de kip in de saus en laat het geheel 1 uur, onafgedekt , sudderen ( regelmatig roeren).
Controleer of de kip gaar is!
2.
Breng in een andere pan 1 blik kokosmelk met 2 dl. water, 1 stengel citroengras, djoeroek poeroet en kruidnagels aan de kook( let op; kookt snel over).
Voeg de rijst toe en kook gaar! (de rijst kan ook blussen

3.
Serveren met bijvoorbeeld komkommer , seroendeng en malse omelet in reepjes en een glas Pinot Grigio
Ik vind het heerlijk
misschien probeert u het eens als de drumsticks in de aanbieding zijn