Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

heel pittige kip

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • heel pittige kip

    Voor diegene die het nog een te koude lente vinden, iets om van te gaan zweten.
    Als je dit zo pittig gewend bent of wordt heb je sambal ballen

    INGREDIËNTEN VOOR TWEE :

    - 2 Stengels (Sereh) citroengras
    - Scheutje arachideolie
    - Drumsticks of kipkarbonade( hoeveelheid afh. van aantal pers.) 3 drumsticks per persoon is naar mijn mening het minimum
    - 1 Potje sambal oelek 200gr.
    - 150 gr. Bruine basterd suiker
    - 2 blikken kokosmelk à 400 ml
    - 2 theelepels kurkuma ( geelwortel ) heel gezond
    - 2 Blaadjes djoeroek poeroet ( of laurier )
    - 1 a 2 Kruidnagels
    - +/- 400gr. Pandanrijst. (zou voor 2 personen voldoende moeten zijn)

    de bereiding:
    1.
    Maak het citroengras schoon en halveer het.
    Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de kip rondom bruin. Laat de kip +/- 15 min. Afgedekt sudderen.
    Schep de kip op een bord. Fruit in het bakvet de hele pot sambal oelek met één stengel citroengras , 2 min. (af en toe roeren.) Roer de suiker er door en laat al roerend smelten.
    Roer de inhoud van 1 blik kokosmelk er door. Blijf roeren totdat een gladde saus ontstaat.

    Leg de kip in de saus en laat het geheel 1 uur, onafgedekt , sudderen ( regelmatig roeren).
    Controleer of de kip gaar is!
    2.
    Breng in een andere pan 1 blik kokosmelk met 2 dl. water, 1 stengel citroengras, djoeroek poeroet en kruidnagels aan de kook( let op; kookt snel over).
    Voeg de rijst toe en kook gaar! (de rijst kan ook blussen )
    3.
    Serveren met bijvoorbeeld komkommer , seroendeng en malse omelet in reepjes en een glas Pinot Grigio

    Ik vind het heerlijk
    misschien probeert u het eens als de drumsticks in de aanbieding zijn

    ik ben verguisd
Bezig...
X