Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Indiase Curry Lamb-Mushroom

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Indiase Curry Lamb-Mushroom

    Ofwel champion lamsvlees curry.
    Zelden maak ik hem nog met lamsvlees gezien de verkrijgbaarheid van lamsvlees. Dus neem ik vaker tartaar van rund.

    Ingrediënten voor twee personen:
    - Madras Curry of de iets mildere een Mild Curry van het bekende merk Patak
    - een dikke Sjalot
    - een blikje tomaten blokjes of 3 tomaten kleingesneden
    - een klontje boter en twee eetlepels Olijfolie Vergine (mag ook zonnebloem olie zijn)
    - 500 gram bruine bos champignons
    - 250 gram lam of rundtartaar
    - 250 gram sperziebonen of haricots vert
    - zwarte peper

    Bereiding:
    1 alles moet al uit de koelkast gehaald zijn en op temperatuur zijn

    - blancheer de groenten vooraf in kokend water
    - snipper de sjalot
    - snij het lamsvlees in mooie kleine blokjes OF pluk je tartaar in kleine plukjes uit elkaar op een bord
    - snij de champignons in schijfjes
    - open het blik tomaten
    - en zet de patak curry pasta in de buurt

    1 verhit een sauteuse of creuset braadpan op de haard (inductie 7)
    2 laat het klontje boter en de twee a drie eetlepel olie in de pan
    3 de sjalot gaat als eerste in de braadpan
    4 geef de gesneden champignons er aan toe en roer met houten lepel zo nu en dan
    5 voeg de groenten toe
    6 doe twee dikke theelepels van de curry pasta erbij en roer behoedzaam om zodat zich de curry kan verdelen
    7 voeg je lam of de tartaar toe en probeer dat in de braadpan aan de braadpan bodem te krijgen opdat het snel aan bruint
    8 nu gaat een blik tomaten blokjes erbij of die zelf gesneden tomaat en laat het even al roerende op hogere warmte opkoken
    9 de hitte omlaag en langzaam laten sudderen gedurende 20 a 30 minuten
    (laat een pannetje licht kokend /ziedend water ernaast staan om aan te lengen als de curry te droog inkookt)
    10 smaak af met zwarte peper en zout

    samen zo'n 30 a 40 minuten afhankelijk van je haard en pan / hitte

    zo uit de braadpan in een kommetje of soepbord met een goed stuk brood, Turks platbrood of Indiaas Naanbrood (origineel in de kleioven gemaakt erg lekker)
    Ook met een goede basmati rijst kan, maar dat heeft ook meer caloriën

    je mag ook meer champignons nemen en het aandeel vlees verkleinen omdat de champignon een beetje als vleesvervanger smaakt

    smakelijk eten en tot de volgende snelle "westerse" curry


    iets te oud voor re-educatie
    iets te jong voor afschrijving
    m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

  • #2
    Lijkt me heerlijk, Antonius. Ik heb er een print van gemaakt, want dat ga ik zeker eens proberen.

    Opmerking


    • #3
      Ik ben zelf wel wat gewend qua scherpte dus begin met deze milde curry.
      zie afbeelding

      succes met na koken
      Bestanden bijvoegen
      iets te oud voor re-educatie
      iets te jong voor afschrijving
      m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

      Opmerking

      Bezig...
      X