Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

De Avond van de stille helper.

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • De Avond van de stille helper.

  Persbericht
  Den Haag, 4 juni 2014

  Ode aan de stille helpers van Limburg
  Op 25 juni wordt in Maastricht de ‘Avond van de stille helper' georganiseerd tijdens ’n feestelijke bijeenkomst in La Bonbonnière. Op deze avond wordt een aantal Limburgse stille helpers in het zonnetje gezet. Van 25 juni tot en met 2 juli is de tentoonstelling 'Stille helpers, 100 jaar Cordaid' te zien in De Hoofdwacht in Maastricht. Deze tentoonstelling is een reis door de geschiedenis van helpen.

  De tentoonstelling wordt geopend door de burgemeester van Maastricht, de avond wordt feestelijk ingeluid door de gouverneur van Limburg.
  In Brabant en Zuid-Holland zijn al avonden georganiseerd voor de stille helpers uit die provincies. De ontroerende verhalen en de optredens waren een verdiend cadeau voor de stille helpers. Koningin Maxima heeft ze een hart onder de riem gestoken door in mei met veel van hen te lunchen in Amsterdam. En nu is het tijd om de stille helpers van Limburg te bedanken voor al hun werk en om anderen te inspireren. Want stille helpers hebben we nodig, misschien wel meer dan ooit.

  Stille helpers zijn mensen die anderen helpen. Ze delen hun tijd, middelen en hart met anderen, gewoon omdat ze zien dat het nodig is. Vaak zijn ze onzichtbaar, maar achter de schermen verzetten ze bergen. En Limburg heeft duizenden van deze stille helpers.
  “Soms komen ze wel erg vaak,“ zegt Van Aubel uit Maastricht. Hij begon 5 jaar geleden op 85 jarige leeftijd met een particuliere voedselbank. “Als ik dan informeer, blijkt dat zo’n gezin al dagen geen warm eten heeft gehad. Dan huil ik innerlijk.” Vervolgens tikt hij ergens goedkoop vlees of eieren op de kop voor dat gezin.

  ‘Niet iedereen heeft een personal coach en visagiste, zoals Sylvie Meis. Niet iedereen kan een pruik kopen van echt haar. Voorbeeldmensen zijn prima, maar niet zaligmakend. “ zegt Tiny Lexis. Zij zet zich al jaren in voor vrouwen en mannen met borstkanker. “Borstkanker is uit de taboesfeer naar showbizz gegaan, daardoor hebben mensen al snel het gevoel een act te moeten opvoeren. Maar er zijn vrouwen die dood- en doodziek zijn, dan moet je niet aankomen met: laat je kop niet hangen.’ Aldus stille helper Tiny Lexis (5

  Wie zijn wij? Wij zijn Cordaid, een van de grootste internationale ontwikkelingsorganisaties van Nederland. Op onze 100ste verjaardag delen we de verhalen van stille helpers, die het verschil maken in het leven van een ander. Dit doen we in vrijwel iedere provincie gedurende ons jubileumjaar.
  In 1914 stonden stille helpers aan de wieg van wat Cordaid nu is, met de oprichting in Leiden van het Rooms Katholieke Huisvestingscomité. Dit comité zocht onderdak voor vluchtelingen uit België, op de vlucht voor de Eerste Wereldoorlog. Uiteindelijk zou voor 80.000 vluchtelingen huisvesting worden gevonden. Het comité ging over in Mensen in Nood, dat in 2000 met Memisa en Bilance tot Cordaid fuseerde.

  Op www.ditwilikmetjedelen.nl vindt u verhalen van stille helpers. En elke dag komen daar nieuwe, ontroerende verhalen bij.
  De leefs mer eine kier .
Bezig...
X