Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Politieactie tegen drugs Limburg en Brabant

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Politieactie tegen drugs Limburg en Brabant

    De politie is dinsdag in het zuiden van het land bezig met een grote drugsactie. Op 20 plaatsen zijn of worden huiszoekingen gedaan, onder meer in Eindhoven, Maastricht en Valkenswaard. Dinsdagochtend zijn tot dusver vier aanhoudingen verricht, meldde de politie Brabant Zuid-Oost. Over de identiteit van de verdachten is nog niets bekendgemaakt.

    ANP

    Het gaat om een internationaal drugsonderzoek, waar 200 mensen van onder meer de landmacht, het Openbaar Ministerie (OM) en de Belastingdienst aan meedoen. Ook de Duitse en Deense politie werken mee.

    De actie is gericht tegen verdachten van handel in soft- en harddrugs, witwassen en het organiseren van drugstransporten. ,,De invallen vinden plaats in woningen, bedrijven en een bosperceel'', aldus een politiewoordvoerster. ,,De actie begon rond 07.00 uur en gaat vermoedelijk nog de hele dag duren.''

    Het onderzoek is in 2011 begonnen in Duitsland met een onderzoek naar handel in hennep. Tijdens een drugstransport werden destijds al twee Duitsers aangehouden.

    Eerder dit jaar werden in verband met de zaak twee inwoners van Valkenswaard aangehouden in Denemarken. Ze werden op heterdaad betrapt in een drugslaboratorium. De politie ziet deze mannen als hoofdverdachten. Ze zitten vast in Denemarken en worden daar berecht, aldus de politie.

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=gQVrKGB9q3g[/ame]

  • #2
    Ook gekeken naar de National Geographic-reportages over de bijdragen die Nederland heeft geleverd en nog levert aan de wereldvoorspoed en -cultuur? Werkelijk, dat was en is iets om trots op te zijn. Omdat wij altijd alles maar willen nivelleren en onder het tapijt willen schuiven, zijn we zelden trots op onszelf en ons land. Erger nog: vaak weten we helemaal niet hoe goed we het doen op bepaald gebied. Typisch Nederlands: steekt uw hoofdje hoger dan het korenveld? Hier is de zeis en hup, kop eraf! Hendrik VIII en Robespierre waren er niets bij...

    Ik kan me niet herinneren dat onze drugsindustrie in die NG-film langs kwam, maar zeg nou zelf: hebben we het ook op dat gebied niet ver geschopt?

    Opmerking


    • #3
      Er wordt toch nog wel wat gevangen.

      Dealers en kopers harddrugs opgepakt

      Geplaatst op 02 November 2012
      Tags: aanhouding, drugs, drugsdealers, politie limburg zuid

      Bij een politieactie zijn gisteren in Maastricht aan het begin van de avond twee dealers en drie Belgische kopers van harddrugs opgepakt.
      De actie vond plaats op de Ravelijnstraat. Daar stonden drie Belgen, 28, 39 en 40 jaar afkomstig uit Hasselt en Lommel, met een personenauto te wachten. Op een gegeven moment kwamen twee personen, een 18-jarige jongeman uit Meerssen en zijn 20-jarige kompaan uit Maastricht, op een snorfiets naar het drietal gereden. Er werd een deal gesloten en op het moment dat de politie op hen af ging stoof het vijftal uit elkaar.
      Vier van de vijf konden al snel in de kraag worden gegrepen en bij zowel dealers als kopers werden bolletjes cocaïne aangetroffen, De vijfde persoon, de 39-jarige man uit Lommel, trachtte in de personenauto te ontsnappen. Die vlucht eindigde echter vrijwel direct tegen een lantaarnpaal die daarbij afbrak. De Maastrichtse dealer had een groot geldbedrag en enkele mobieltjes op zak. Dat is ook in beslag genomen.


      Bron Maastricht Aktueel 01-11-2012

      Opmerking


      • #4
        Vier aanhoudingen bij drugscontroles Maastricht 27 mei 2013

        Bij drugscontroles in Maastricht zijn maandagmiddag en -avond vier aanhoudingen verricht.


        In het centrum werd een man aangehouden voor de de handel in verdovende middelen. Hij had softdrugs op zak.
        In de wijk Mariaberg hield de politie twee mannen aan die harddrugs bij zich hadden.
        Op de Sint Maartenslaan arresteerde de politie een man voor heling van een gestolen fiets.

        Bron: L1Nieuws.

        Opmerking

        Bezig...
        X