Wordt het wereldvoedselvraagstuk opgelost in Maastricht?
Na het Maastrichtien en het Verdag van Maastricht staat de naam Maastricht over pakweg 20 jaar wellicht ook synoniem als de plaats waar het wereldvoedselvraagstuk in 2013 werd opgelost en er een einde kwam met in groten getale slachten van dieren ten behoeve van de vleesconsumptie.
Mogelijk stoot Maastricht de stad Hamburg, naamgever van de Hamburger, van de troon met "De Maastrichter".
Wat is het geval?
Hoogleraar en cardiovasculair arts, Mark Post, verbonden aan de Universiteit Maastricht, heeft via een kweek in een reageerbuis consumptievlees ontwikkeld uit stamcellen van spierweefsel van een koe.
Slechts een paar stamcellen zijn nodig om circa 10 stukken consumptievlees te maken.
Volstrekt veilig en steriel.
In een laboratoriumtest werd het gekweekte vlees verwerkt in een kleine hamburger, oftewel de Maastrichter zoals we hem hier op MestreechOnline maar gelijk dopen.....
Volgens Mark Post betreft het echt vlees, vergelijkbaar met het vlees dat in een supermarkt ligt.
De smaak van de Maastrichter laat wel nog te wensen over, zo vernemen wij.
In de Maastrichter zit namelijk geen vet en dat komt wellicht wel de gezondheid maar niet de smaak ten goede.
Maar aan de smaak wordt nog gesleuteld
Wetenschappelijk is het kweken van vlees echter een doorbraak.
Dus als we het in deze topic over "Maastricht 2025 / Grote projecten" hebben, dan zie ik een fraaie toekomst en een groot project voor de Maastricht in het verschiet liggen.
In 2025 slachten we nog maar een fractie van de koeien in Maastricht, waarna we in enorme fabriekshallen hun stamcellen in de kweek zetten om na verloop van tijd heerlijke Maastrichter te kunnen verkopen aan de rest van de wereld, inclusief de landen die kampen met hongersnood.
Mochten jullie denken dat dit een verlate 1 aprilgrap is, dan verwijs ik toch maar even door naar de Engelse kwaliteitskrant The Guardian.
Later vandaag, maandag 5 augustus 2013, wordt de eerste Maastrichter officieel in Londen gepresenteerd en wordt ook bekend gemaakt wie de, tot nu toe, anonieme financier van dit project is.
Na het Maastrichtien en het Verdag van Maastricht staat de naam Maastricht over pakweg 20 jaar wellicht ook synoniem als de plaats waar het wereldvoedselvraagstuk in 2013 werd opgelost en er een einde kwam met in groten getale slachten van dieren ten behoeve van de vleesconsumptie.
Mogelijk stoot Maastricht de stad Hamburg, naamgever van de Hamburger, van de troon met "De Maastrichter".
Wat is het geval?
Hoogleraar en cardiovasculair arts, Mark Post, verbonden aan de Universiteit Maastricht, heeft via een kweek in een reageerbuis consumptievlees ontwikkeld uit stamcellen van spierweefsel van een koe.
Slechts een paar stamcellen zijn nodig om circa 10 stukken consumptievlees te maken.
Volstrekt veilig en steriel.
In een laboratoriumtest werd het gekweekte vlees verwerkt in een kleine hamburger, oftewel de Maastrichter zoals we hem hier op MestreechOnline maar gelijk dopen.....
Volgens Mark Post betreft het echt vlees, vergelijkbaar met het vlees dat in een supermarkt ligt.
De smaak van de Maastrichter laat wel nog te wensen over, zo vernemen wij.
In de Maastrichter zit namelijk geen vet en dat komt wellicht wel de gezondheid maar niet de smaak ten goede.
Maar aan de smaak wordt nog gesleuteld
Wetenschappelijk is het kweken van vlees echter een doorbraak.
Dus als we het in deze topic over "Maastricht 2025 / Grote projecten" hebben, dan zie ik een fraaie toekomst en een groot project voor de Maastricht in het verschiet liggen.
In 2025 slachten we nog maar een fractie van de koeien in Maastricht, waarna we in enorme fabriekshallen hun stamcellen in de kweek zetten om na verloop van tijd heerlijke Maastrichter te kunnen verkopen aan de rest van de wereld, inclusief de landen die kampen met hongersnood.
Mochten jullie denken dat dit een verlate 1 aprilgrap is, dan verwijs ik toch maar even door naar de Engelse kwaliteitskrant The Guardian.
Later vandaag, maandag 5 augustus 2013, wordt de eerste Maastrichter officieel in Londen gepresenteerd en wordt ook bekend gemaakt wie de, tot nu toe, anonieme financier van dit project is.
Opmerking