Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Slevrouwe zendt de kerkdiensten uit via Internet

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Slevrouwe zendt de kerkdiensten uit via Internet

    PERSBERICHT

    Slevrouwe zendt de kerkdiensten uit via Internet

    Vanaf Palmzondag is het mogelijk om thuis live de H. Mis te volgen vanuit de Onze Lieve Vrouwebasiliek van Maastricht. De ‘Slevrouwe’ is daarmee de eerste katholieke kerk in Nederland die aanbiedt via internet in een live-verbinding de kerkdiensten te volgen.
    Omdat de verbinding via internet verloopt, zijn er geen speciale apparaten nodig. Uitzendingen live volgen kan door gebruik te maken van een computer met een internet-verbinding en te surfen naar www.sterre-der-zee.nl, en op de homepage te klikken op “Live uitzending”.
    Bovendien bestaat er de mogelijkheid om een eerder uitgezonden Eucharistieviering terug te kijken, door te klikken op “Mis gemist”. Hiermee kunnen kerkgangers een kerkdienst nog eens volgen, bijvoorbeeld om de preek nog eens te beluisteren. En zo kunnen ook mensen die aan het andere einde van de wereld wonen een huwelijksviering of een uitvaartdienst van een familielid live volgen. Ook is het mogelijk de diensten op een televisiescherm weer te geven, waardoor bijvoorbeeld mensen die in ziekenhuizen en verzorgingshuizen verblijven de kerkdiensten kunnen volgen.
    Men kan uitzendingen bekijken door simpelweg gebruik te maken een computer of laptop, met de beeldkwaliteit van de computer of de iPad. Ook bestaat er de mogelijkheid om een Lukas-video-ontvanger aan te schaffen die bij de televisie (oude en nieuwe televisies) geplaatst kan worden om zonder tussenkomst van een computer live de H. Mis te kunnen volgen. Voor informatie omtrent aanschaf en installatie van de Lukas ontvanger kan contact opgenomen worden met Tech-Consilium op nummer 043-2600355.

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door Breur
    De ‘Slevrouwe’ is daarmee de eerste katholieke kerk in Nederland die aanbiedt via internet in een live-verbinding de kerkdiensten te volgen.
    Mooi dat die mogelijkheid er nu is, maar lang niet iedere (oudere) gelovige heeft internet. Wat betreft het live-volgen van RK kerkdiensten: dat gebeurt al lang en veel elders. Wel vnl. in het noorden. In Bilthoven doen ze het al vele jaren via radio en TV-aansluitingen.

    Opmerking

    Bezig...
    X