Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Ger Lataster

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Ger Lataster

  Na een kort ziekbed is kunstschilder Ger Lataster overleden. Deze abstract expressionistische schilder werd in 1920 te Schaesberg geboren.
  als zoon van een mijnwerker, volgde de kunstnijverheidscool in Maastricht. Vervolgens ging hij naar Amsterdam om aan de Rijksacademie te studeren . Ger Lataster wordt gerekend tot de zogenaamde "Amsterdamse Limburgers", waartoe ook Pieter Defesche, Jef Dieteren en Lei Molin behoren

  Bekende werken van Lataster zijn het schilderij Spelende kinderen (1954, opdracht gemeente Heelen) en de monumentale plafondschildering voor het Mauritshuis den Haag (Icarus Atlanticus, 1987-1988 ) Zijn werk is vertegenwoordigd in een groot aantal museale collecties in binnen- en buitenland waaronder die in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Van Abbemuseum in Eindhoven en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

  Ger Lataster heeft naam gemaakt als een van de grootste kunstenaars op het gebied van abstract expressionisme. Ook speelde hij de afgelopen vijftig jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Amsterdamse en nationale beeldende kunst. De uitdrukkingskracht van zijn werk doet volgens kenners niet onder voor die van werken van zijn tijdgenoten Jorn, Appel en De Kooning.  * zie ook op dit forum "ïn memoriam".
Bezig...
X