Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

De Maastrichtse beatgroep Les Mistrals (Keut)

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • De Maastrichtse beatgroep Les Mistrals (Keut)

    De Maastrichtse beatgroep Les Mistrals, later bekend onder de naam Keut, bestond uit Guus Rutten [bas], Paul Hertoghs [gitaar], Dick Wessels [gitaar], Michel Veenhof [en later] Jean Coenen [drums], Charles Sollet [zang] en Paul Blom [techniek]. Zelfs Frans Theunisz heeft ooit een keer als invaller gedrumd!
    De band trad in de jaren zestig op in parochiezaaltjes, jeugdhonks en buurthuizen van Maastricht en Zuid-Limburg. Maar vooral vaak in het Dinghuis, afwisselend met The Vincents en de Mikan Brothers van de gebroeders Lips. De gitaren waren zelfgebouwd, geïnspireerd door droomgitaren als Fender en Rickenbacker! 'Echte gitaren' waren te duur! Voor het in de vakanties verdiende geld, werden liever Puch- of Thomosbrommers gekocht met hoge sturen.
    Voor de prijs van een toenmalige Fender Stratocaster kon je 2 Puchs kopen. Dus ieder jaar werden nieuwe gitaren gebouwd en die werden steeds beter! Een zelfgebouwde Rickenbacker is zelfs gestolen! Hangt nu ergens als 'echt' aan de muur!
    Aanvankelijk geïnspireerd door gitaarmuziek van o.a. The Shadows, The Ventures, Les Fantomes en Les Chausettes Noires. Later in de provo-periode werd het repertoire heftiger. Muziek van The Who, Small Faces, The Yardbirds, The Velvet Underground, The Byrds en John Mayall's Bluesbreakers.
    De geluidsopname van Les Mistrals komt van een optreden in 1964 ergens in een achterafzaaltje in het Witte Vrouwenveld in Maastricht.
    Uit de Keut-periode is geen muziek beschikbaar. Helaas niet!


    Last edited by Breur; 19 december 2014, 11:20.

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door Breur
    Michel Veenhof
    Broer van Harrie?

    Opmerking

    Bezig...
    X