Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Gezamenlijk concert harmonie St. Walburga en KZ Mastreechter Staar

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Gezamenlijk concert harmonie St. Walburga en KZ Mastreechter Staar

  [B]Vrijdagavond 29 november, aanvang 20:00 uur, vindt er in de H. Walburga kerk een uniek concert plaats van de Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar o.l.v. Paul Voncken en Harmonie St. Walburga o.l.v. Jhon Willems. De toegang van dit concert is gratis.[/B]

  De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar is dit jaar 130 jaar jong en volop in beweging om jong te blijven. Nederlands bekendste en grootste mannenkoor, ruim 125 mannen, treedt op door heel Nederland en Europa. Vanaf 1899 heeft het koor het predicaat ‘Koninklijk’ en de huidige Beschermvrouwe is HKH Prinses Beatrix. De Staar is een concertkoor en brengt iedere 3 jaar een nieuw avondvullend theaterprogramma. Het repertoire van de Mastreechter Staar is zeer uiteenlopend en omvat opera, operette, (Russische) geestelijke muziek, en musical. Van het laatste programma “MANNEN” werd vorig jaar een compilatie bijeengebracht op een ‘live’ CD. Optredens bij de shows van André Rieu in de afgelopen vijf jaar heeft de Mastreechter Staar een miljoenenpubliek bezorgd.
  De Mastreechter Staar wordt op piano begeleid door Michiel Ballhaus en als solist treedt op de bekende bas/bariton Bèr Schellings.
  Harmonie St. Walburga is dit jaar 115 jaar jong en al even lang onlosmakelijk verbonden met de gemeenschap van Amby. Het jubileumjaar is o.a. gevierd met een concertreis naar Walberberg in Duitsland en dit concert is het hoogtepunt en de afsluiting van de activiteiten rond het jubileum.

  De Mastreechter Staar neemt het eerste deel van het programma voor haar rekening. Zij brengt een mix van bekende klassieke operamuziek van Verdi, Rossini, Wagner en Orff, eigentijdse muziek zoals een Sinatra-medley. Maar ook liederen van het Bronsgroen eikenhout ontbreken niet. Vervolgens brengt de Harmonie St. Walburga een programma met muziekstukken van o.a. Holst, Bizet, Lovland en Prevost. Tot slot is er een gezamenlijk optreden van koor en orkest.

  Het adres van de H. Walburgakerk is Ambyerstraat Noord 1, 6225 EA Maastricht.

 • #2
  omdat ik even zelf zocht naar de kerk, dacht ik dat hoort er misschien bij.
  zie website / link

  wordt zeker een prachtig concert @Staar
  kan men het eventueel via moderne media ook nog thuis zien <> wordt het opgenomen?
  iets te oud voor re-educatie
  iets te jong voor afschrijving
  m.a.w. stoere Maastrichtenaar in buitendienst

  Opmerking

  Bezig...
  X