Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Oud en nieuw in Maastricht zonder kinderen.

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Oud en nieuw in Maastricht zonder kinderen.

    Wij - twee senioren - zoeken een leuke plek om oud en nieuw in Maastricht door te brengen. Wij zijn een beetje hardhorig en willen graag verblijven in een buurt waar luide knallen geproduceerd worden. Omdat wij beiden kleurenblind zijn, is het zicht op siervuurwerk niet zo van belang. Aan het eten stellen wij geen bijzondere eisen. Veel ijs met slagroom en warme kersen is al voldoende als nagerecht. Graag beginnen wij met een soepje getrokken van forelwangetjes en op smaak gebracht met truffels (geen Chinese!). Als hoofdgerecht zouden wij het op prijs stellen wat wild te nuttigen vergezeld van tamme kastanje puree. Na middernacht willen we graag een paaldansvoorsteling bijwonen en daarna heerlijk slapen in een hemelbed mét gordijnen. Iemand een suggestie?

  • #2
    Oudjaar in de PPW

    Jawel, dat logement ken ik. Recent speciaal voor de jaarwisseling gerenoveerd (vergrote keuken, alles spic en span in de verf). Inmiddels ook veel internationale gasten aan de overzijde (andere verblijfslocatie), hetgeen de eigenheid van dit adres verhoogt. De feestelijkheden zijn daar bijzonder. Enkele jaren geleden werden die nog bijzonder verhoogd door een vreugdevuurtje in enkele langs de straat geparkeerde voertuigen.

    Dit adres is aan te bevelen, mits men tegen poezen c.q. katten kan. Van de soort is slechts één exemplaar aanwezig, maar dit lieve dier (luisterend naar de naam Sjuul) is met oudjaar vaak redelijk van slag. Een korte kattenintroductie wordt dan ook aangeboden bij het inchecken. De aanwezigheid van Sjuulke vraagt dus enige aanpassing, maar er staat veel tegen over. Zo stemt men de hotelmanager tevreden en hoeft men zich niet druk te maken over de vissen in de vijver. Altijd al erg zwijgzaam, zijn zij met oudjaar in een halve winterslaap, evenals de kikvorsen en padden.

    Niet in winterslaap is de eigenaar van het pand, die er met zijn vrouw permanent een kamer huurt. Maar daar zult u evenmin last van hebben. Hij zit de hele avond en nacht gekluisterd aan de 112-skimmer/ontvanger [vroeger noemden we dat 'een bakkie'] om alle feestelijkheden in goede banen te leiden en half Maastricht op de hoogte te houden van het laatste nieuws. (De andere helft staat op straat).

    Bedenk wel dat het laatste betekent dat de eigenaar/heer des huizes 's-morgens door gebrek aan slaap niet te genieten zal zijn. Niet aanspreken dus. En het betekent mogelijk ook dat de vrouw des huizes, die immers moet zorgen voor een feestelijk ontbijt, waarschijnlijk te weinig slaap heeft gehad. Als het ontbijt dus werkelijk feestelijk blijkt te zijn, verdient zij een lintje bij de eerstkomende koninginnedag.

    Bezint dus eer ge begint aan een oudjaar in de PPW (A1-locatie).
    Last edited by Clio; 11 september 2012, 15:17. Reden: redactie

    Opmerking

    Bezig...
    X