Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Kruisherenhotel

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Kruisherenhotel

    MAASTRICHT - Hotelier Camille Oostwegel gaat het Maastrichtse Kruisherenhotel ingrijpend uitbreiden. De kastelendokter is van plan het oude 'De Stuers-gebouw' naast het hotel, genoemd naar de familie De Stuers, bij het hotel te trekken. Het voormalige woonhuis van de ooit zo vooraanstaande Maastrichtse familie wordt nu gebruikt door de kunstacademie. In het nieuwe gedeelte komt, als de plannen doorgaan, een groot aantal suites en vergaderruimtes, zo zegt Oostwegel in een interview met Misset Horeca dat op 30 maart verschijnt.

    Het geheel zal na de verbouwing behoorlijk in het oog springen. Het nieuwe gedeelte moet door middel van een glazen loopbrug verbonden worden met het bestaande hotel. ,,Dat wordt vernieuwende architetctuur", aldus Oostwegel. ,,We willen echt wat spraakmakends neerzetten.
    De ambitieuze plannen kunnen echter pas doorgaan als Oostwegel de belendende gebouwen in eigendom heeft. Daarover wordt op dit moment onderhandeld, zegt hij in het vraaggesprek.

    Ook Kasteel St. Gerlach in Houthem wordt uitgebreid met vergaderruimtes. Die komen in de oude hoeve aan de rand van het terrein, die nu nog eigendom is van het kerkbestuur.maastrichtdichtbij.nl

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=OaO0crpKXj0&feature=player_embedded[/ame]

  • #2
    Oorspronkelijk geplaatst door olijfje
    Ik meen dat het "Stuersgebouw" (heet dat ook nog Kruisherengang) iets anders is dan het woonhuis van de Stuers dat aan de Brusselsestraat ligt en idd door de academie wordt gebruikt en waarin het voormalige glasmuseum was gevestigd.
    Klopt. Een onduidelijk bericht daarom op maastrichtdichtbij.nl. Als de kunstopleidingen nou een beetje opschoten met dat Quartier des Arts plan, kon Oostwegel meteen de hele academie erbij hebben.

    Opmerking


    • #3
      Stichting de Stuers-gebouw

      De onduidelijkheid begint al op de boven gelinkte site van Misset:

      'Vooral de plannen bij het Maastrichtse Kruisherenhotel zijn ingrijpend: Oostwegel wil het naastgelegen oude bestuursgebouw, nu in gebruik als ateliers van de kunstacademie, bij het hotel trekken en daar een groot aantal suites en vergaderruimtes realiseren.

      Het geheel moet met een glazen loopbrug worden verbonden met het bestaande hotel. "Dat wordt vernieuwende architectuur", zegt de Limburgse hotelier in een interview met Misset Horeca. "We willen echt wat spraakmakends neerzetten." '

      Met 'het naastgelegen bestuursgebouw' wordt duidelijk het in de Kruisherengang gelegen Stichting de Stuers-gebouw bedoeld. 'Naastgelegen' moet dan met een korreltje zout genomen worden. Zoals uit het verhaal bij Misset blijkt, ligt het pand aan de westzijde van de straat. En ja, met een beetje goede wil kun je zeggen dat het een 'bestuursgebouw' was. Sinds de opening in 1904 kwamen hier veel activiteiten van de katholieke arbeidersbeweging onder één dak.

      Overigens sluit het direct aan bij de uit 1992/93 daterende nieuwbouw van de Stadacademie, sinds ca. 1990 Academie voor Beeldende Kunsten, die de rest van dat straatgedeelte in beslag neemt. Die directe nabijheid zal ook de reden zijn, dat het gebouw nu de werkruimten van studenten herbergt.

      Literatuur:
      Ubachs/Evers, Historische Encyclopedie Maastricht, 520 e.e.
      Last edited by Ingrid M.H.Evers; 26 maart 2012, 11:54.

      Opmerking


      • #4
        Is inderdaad kruisherengang waar steursgebouw ligt .
        "vroeger" zat daar namelijk ook de vakbond in het steursgebouw kruisherengang.

        Opmerking

        Bezig...
        X