Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Expeditie Limburg – ontdek het verleden

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Expeditie Limburg – ontdek het verleden

    Vanaf 27 april vertoont L1 het vervolg op de succesvolle serie Expeditie Limburg – ontdek het verleden, waarin de rijke Limburgse geschiedenis en archeologie wederom centraal staan. Expeditie Limburg zal ruim een half jaar lang wekelijks te zien zijn op de regionale zender, waarbij nieuwe afleveringen worden afgewisseld met oude. De hele serie is nadien eveneens te bekijken op www.expeditielimburg.eu.

    Expeditie Limburg is een TV- en internetserie van filmmaker Robin Peeters en cultuurhistoricus Kris Förster. De productie is in handen van Mosasaurusfilm. De serie beslaat veel onderwerpen: cultuur, folklore, geschiedenis, mensen, mysteries, natuur, wetenschap en meer.

    In de nieuwe serie zal Le Grand Animal de Maestricht aandacht krijgen.
    Een episode over de eerste fossielenverzamelaars van Maastricht kreeg een verrassend staartje dankzij de recente vondst van het fossiel van een dertien meter lange mosasaurus in de ENCI-groeve aan de Maaszijde van de Sint Pietersberg. Deze bijzondere vondst vormt een voorlopig hoogtepunt in het verhaal over fossielen uit Maastrichtse mergel, dat 150 jaar geleden begon met het werk van het Maastrichtse driemanschap Binkhorst van den Binkhorst, Ubaghs en De Bosquet.

    Meer kunt u hier lezen.

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=FsKI04EeECw[/ame]

    [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ijjmKWs65Ok[/ame]
    Last edited by Breur; 21 april 2013, 12:02.

  • #2
    Heel interessant. Inmiddels heb ik op de link van Expeditie Limburg geklikt en het eerste deel van het Franse Kerkhof bekeken.
    Om alle filmpjes in een keer te bekijken is wat veel, maar het staat als een paal boven water dat ik dat wel ga doen.
    Dank je wel voor dit top artikel.
    't Sjoenste wat Slivvenier aon 'ne mins kin geve
    is es Mestreechteneer te mage leve ...

    Opmerking

    Bezig...
    X