Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Calvarie

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Calvarie

  Door de laatste BOE van Ton werd ik een beetje getrikkert, van de foto die hij maakte vanaf het terras van Abrahams Look. Vandaag moest ik op Klevarie zijn en dacht neem het fototoestel mee. Gelukkig weer enkele leke plaatjes gemaakt, maar ga wel proberen binnen te komen. Uit een vorig bezoek weet ik dat de kapel in een erbarmelijke toestand verkeerde. De gemeente heeft er namelijk een verdieping in aangebracht dat dienst deed als schaftlokaal.
  Bestanden bijvoegen
  Kompleminte

  Toller

 • #2
  Die verdieping is er nog, maar het is meer een ruim doksaal ('orgelkoor') aan de achterzijde van de ruimte. In het voor- en middengedeelte is het plafond / de dakstructuur gewoon zichtbaar.
  Last edited by Ingrid M.H.Evers; 14 september 2013, 16:19.

  Opmerking


  • #3
   Enkele van de kunstvoorwerpen in het te slopen bejaardentehuis Calvarie!!
   Kompleminte

   Toller

   Opmerking


   • #4
    Click image for larger version

Name:	ES2008.jpg
Views:	11
Size:	48,2 KB
ID:	99968

    In het jaarverslag van de Stichting Elisabeth Strouven uit 2008 is te vinden: glas-in-loodraam van Frans Slijpen, in 1956 geplaatst in het Elisabeth-tehuis aan de Abtstraat te Maastricht.
    Foto: De Limburgse Leeuw, 9e jaargang Nr.5 sept.okt. 1961. Het glas-in-lood gefotografeerd door Toller dateert uit 1958 en werd in de "nieuwe" huiskapel geplaatst.
    Frans Slijpen werden begraven op het kerkhof van Sint-Pieter: http://www.breurhenket.com/F/Vakf.htm#Slijpen
    De leefs mer eine kier .

    Opmerking


    • #5
     Oorspronkelijk geplaatst door Toller Bekijk bericht
     Het portret is gemaakt door Henri Schoonbrood en gedateerd 1934 (zie linksboven). Het is vermoedelijk het portret van Tiny Kaiser dat de kunsthistorici Monique Dickhaut en Marjet Beks vermelden op pag. 188 van de uitgave:

     Hedendaagsche Limburgsche Kunst: Haags Gemeentemuseum 1837, Retrospectie & reconstructie 1999, (Limburgs-reeks 5), Stichting Historische Reeks Maastricht 1999.

     Tiny Kaiser was de dochter van de eigenaar/kastelein van het café Suisse aan het Vrijthof. Zij week in gedrag en stijl nogal af van de standaardvoorstelling van hoe een vrouw zich zou moeten gedragen in de jaren 1930. Daarnaast was zij een begaafd pianiste en zou zich in het Interbellum (de tijd tussen de twee wereldoorlogen) ontwikkelen tot een veelgevraagd soliste. Zoals bekend kwamen in de Suisse jarenlang de kunstenaars van de stad bijeen, de zogenaamde 'Bende van de Suisse'. Tiny Kaiser was een tijdlang hun muze en veel van hen hebben haar dan ook in haar Maastrichtse jaren geportretteerd.

     Zie ook: http://www.capriolus.nl/nl/content/levigne-hub
     Last edited by Ingrid M.H.Evers; 6 juni 2016, 11:06.

     Opmerking

     Bezig...
     X