Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Expositie 200 jaar begraafplaats Tongerseweg met tal van nevenprogramma’s over leven

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Expositie 200 jaar begraafplaats Tongerseweg met tal van nevenprogramma’s over leven



    Urnen galerij Sint Pieter boven


    Zicht op Maastricht – de culturele biografie van Maastricht – presenteert vanaf vandaag, 1 november, tot en met oudejaarsdag op diverse locaties de ‘Revival Dood/Leven’; een levendig programma rondom de expositie ‘’De Tongersepoort oet. Tweehonderd jaar Algemene Begraafplaats.”

    De tentoonstelling ‘De Tongersepoort oet. Tweehonderd jaar Algemene Begraafplaats’ geeft een beeld van het ontstaan en de groei van de algemene begraafplaats aan de Tongerseweg en gaat in op de gebruiken en rituelen rondom de dood, herdenken en crematie. De expo is tot 28 december 2012 van dinsdag t/m vrijdag te bezoeken in het Historisch Centrum Limburg (Sint Pieterstraat 7, Maastricht). Openingstijden 9.30 – 17.00 uur. De toegang is gratis.

    Lees meer hier.

  • #2
    Expositie tweehonderd jaar Algemene Begraafplaats Maastricht aan de Tongerseweg

    Van 17 september tot en met 28 december 2012 organiseerde het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) een expositie over tweehonderd jaar Algemene Begraafplaats Maastricht aan de Tongerseweg. Daarin werd een beeld gegeven van het ontstaan en de groei van de begraafplaats en werd ingegaan op gebruiken rond de dood, begrafenis en crematie.

    Deze expositie is nu online te bekijken met behulp van
    360-gradenfoto's: http://www.rhcl.nl/page.asp?id=1618

    Zie ook: http://www.flickr.com/photos/6619309...7631557076310/

    Opmerking

    Bezig...
    X