Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Feestelijke opening Open Monumentendag fort Sint-Pieter

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Feestelijke opening Open Monumentendag fort Sint-Pieter

  Op zondag 9 september kunnen liefhebbers van cultuurhistorie en natuur hun hart op halen tijdens Open Monumenten Dag Fort Sint-Pieter. Die dag is het karakteristieke fort namelijk gratis toegankelijk tussen 13.00 uur en 17.00 uur en is het moment om alles over het fort en het omliggende natuurgebied te weten te komen!

  Extra feestelijk: rijke historie en vergevorderde restauratie

  Omdat de restauratie van het fort grotendeels is afgerond heeft deze Open Monumenten Dag een extra feestelijk tintje. Zo zijn de caponnieres van het fort toegankelijk en staan de kenners van het fort klaar om allerlei vragen over het fort en haar rijke verleden te beantwoorden.  Op pad met verschillende deskundigen

  Zo is de Menno van Coehoorn Stichting, Maastricht Vestigingswerken en de VVV Maastricht aanwezig. In het fort staan gidsen van de VVV Maastricht klaar om bezoekers het fort te kunnen laten herbeleven door het doorgeven van de rijke geschiedenis van het fort. Bezoekers kunnen ook gratis op pad met de boswachter van Natuurmonumenten. Zo kom je meer te weten over het bijzondere buitengebied en de relatie met het fort,
  vroeger en nu.

  Muzikale en sportieve extra's

  De harmonie geeft de Open Monumenten Dag in de middag een muzikaal tintje en de handboogvereniging verzorgt een demonstratie van haar kunnen. Een feestelijke en tegelijkertijd leerzame dag dus op zondag 09 september!
  Kijk voor de praktische informatie ook in de activiteitenagenda.

  Let op! Drukte bij parkeren

  We verwachten dat het druk wordt op deze dag. Kom daarom bij voorkeur met de fiets of te voet naar de Sint-Pietersberg of openbaar vervoer.

  Bron: http://www.natuurmonumenten.nl/sintpietersberg
  De leefs mer eine kier .
Bezig...
X