Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Stations Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Stations Maastricht

  Weet niet zeker of er al een apart draadje voor is maar misschien alles eens bundelen mbt de oude, bestaande en nieuwe stations?

  ==

  http://www.stationsweb.nl/station.as...ion=maastricht


  Bouw station-Noord start in februari


  De bouw van station Maastricht-Noord start in februari. Deze week is al begonnen met de inrichting van het bouwterrein ter hoogte van de Meerssenerweg en de Mariënwaard, vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven.


  Het station wordt gebouwd in opdracht van de Provincie Limburg en is naar verwachting eind dit jaar klaar. Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe Park&Ride-voorziening in Maastricht-Noord. Forensen en bezoekers kunnen straks hier hun auto parkeren en dan met de trein of een pendelbus doorreizen naar het centrum of hun werkplek.

 • #2
  er was al een topic over (http://forum.mestreechonline.nl/showthread.php?p=116651)
  Op de resterende 3 km komt een nieuw station Limmel-Nazareth. Dit is al voorgesteld door de gemeente Maastricht en Veolia, vooral als P+R voorziening. (Een voormalige halte Limmel werd in 1940 gesloten). De scherpe bocht, ongeveer 500 meter ten noorden van het station, moet ook verruimd worden: verder is het tracé ruim en recht genoeg. De viersporige lijn eindigt bij Station Maastricht.

  bron: http://infrastruct.wordpress.com/tag/sittard/page/2/


  http://nl.wikipedia.org/wiki/Station_Maastricht_Noord

  http://www.prorail.nl/pers/Persberic...ichterbij.aspx
  Fallor ergo sum

  Opmerking


  • #3
   Het andere topic gaat enkel over Maastricht Noord.

   Mijn idee was om ook Centraal, Randwyck, Boschpoort te bespreken. Voor het huidige centraal was er ook nog een ander station.

   een soort van verzamelhoofdtopic dus zeg maar?

   Opmerking


   • #4
    Met nieuwe subforums is men niet scheutig.

    De beste manier is in dit subforum voor elk station hier een nieuw draadje te beginnen. Als elk draadje begint met 'Station' (bv. Station Boschpoort) blijven de stations als groep redelijk dicht bij elkaar staan. Als je verder met andere stations dan Station Maastricht Noord verder gaat in DIT draadje, wordt het ongetwijfeld een grote warboel.

    Opmerking


    • #5
     Start bouw Station Maastricht-Noord

     Geplaatst op 12 January 2012 Tags: A2, beatrixhaven, Prorail, station Maastricht -Noord

     Deze week is gestart met het inrichten van het bouwterrein ter hoogte van Marienwaard, waar ProRail begin komende maand zal starten met de bouw van het nieuwe station Maastricht-Noord.

     Het station wordt gebouwd in opdracht van de Provincie Limburg en is naar verwachting eind dit jaar klaar. Het nieuwe station is onderdeel van de nieuwe Park + Ride voorziening in Maastricht-Noord. Forensen en bezoekers kunnen straks hier hun auto parkeren en dan met de trein of een pendelbus doorreizen naar het centrum of hun werkplek. Er is straks plek voor ca 400 auto’s.

     Station Maastricht-Noord wordt gebouwd ter hoogte van de Meerssenerweg en Mariënwaard, vlakbij bedrijventerrein Beatrixhaven. Het station krijgt twee perrons, een onbewaakte fietsenstalling en een aantal fietskluizen.

     Om het station bereikbaar te maken, komt er een onderdoorgang onder het spoor voor voetgangers en fietsers. Dit zorgt tegelijkertijd voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein Beatrixhaven en de woonwijken aan de andere kant van het spoor.

     Station Maastricht-Noord is straks rechtstreeks te bereiken via een aparte verbindingsweg vanaf de A2 en de A79. www.maastrichtaktueel.nl

     Opmerking


     • #6
      Doe je ook even aan bronvermelding voor we problemen krijgen ?
      Fallor ergo sum

      Opmerking


      • #7
       Yep, aangepast

       Opmerking

       Bezig...
       X