Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Historische gebouwen Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • #16
  Kijk ook eens op http://www.limburgserfgoed.nl
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking


  • #17
   Oorspronkelijk geplaatst door Breur Bekijk bericht
   Marguerite BONHOMME werd geboren op 8 mei 1916 te Maastricht. Marguerite overleed 24 juli 2006 Sint Lambertuslaan 6 te Maastricht.
   Aangetroffen in de genealogische geboorte- en sterftebrei....het pand is dus tot minimaal 2006 in bezit van de familie gebleven. Weer een vraag minder.

   Opmerking


   • #18
    Oorspronkelijk geplaatst door marres Bekijk bericht
    In aanvulling op de genealogie van Breur kan ik nog melden dat Marguerite Bonhomme op latere leeftijd gehuwd is met een notaris Gemmeke.
    Dit huwelijk bleef kinderloos.

    Marcel Tielens, die nu in Schoten bij Antwerpen woont, wilde na haar dood nog een museum openen in dit huis, maar dit is hem niet gelukt.
    Interessant. De Stichting Bonhomme Tielens, stichting tot behoud van kunst- en cultuurbezit van de families Bonhomme, Tielens en Van Beneden, was in 1993 opgericht (na de dood van Marie-Louise?). Eén van de doelstellingen van die stichting is "het beheren van de roerende goederen / kunstcollectie van de oprichtster mevrouw Arnoldine Eras-Bonhomme (1908-1995) te Maastricht". Aan hen dankt het Museum aan het Vrijthof het bruikleen van een belangrijke verzameling Maastrichts zilver en uurwerken (zie hier).

    Waar past die Arnoldine in het lijstje van Breur? Tussen Marie-Louise en Marguerite? Woonde zij ook op Lambertuslaan nr. 6?

    Opmerking


    • #19
     Oorspronkelijk geplaatst door El Loco Bekijk bericht
     Waar past die Arnoldine in het lijstje van Breur? Tussen Marie-Louise en Marguerite? Woonde zij ook op Lambertuslaan nr. 6?
     Marguerite is een nicht van Arnoldine.

     1. Arnoldine Mathilde Huberdine Guillemiene Marie BONHOMME

     De ouders van Arnoldine Mathilde Huberdine Guillemiene Marie BONHOMME zijn:

     2. Jean ((Johann) Arnold Hubert Jules Guillaume (Wilhelm) BONHOMME werd geboren op 26 mei 1866 te Maastricht. Guillaume huwde Anna Thérèse Josephine Maria VAN BENEDEN 18 mei 1899 te Maastricht. Guillaume overleed 16 januari 1919 52 jaar oud te Maastricht. Guillaume werd begraven te Maastricht.
     3. Anna Thérèse Josephine Maria VAN BENEDEN werd geboren op 7 september 1873 te Maastricht. Anna huwde Jean ((Johann) Arnold Hubert Jules Guillaume (Wilhelm) BONHOMME 18 mei 1899 te Maastricht. Anna overleed 10 februari 1969 95 jaar oud Cortenstraat 3 te Maastricht. Anna werd begraven 13 februari 1969 te Maastricht.
     Arnoldine werd geboren op 12 november 1908 te Maastricht.
     Arnoldine huwde Josephus Franciscus Maria ERAS 20 november 1937 te Maastricht.
     Arnoldine overleed 28 juli 1995 86 jaar oud te Maastricht.
     Arnoldine werd begraven te VUGHT (NL).
     Bestanden bijvoegen
     De leefs mer eine kier .

     Opmerking


     • #20
      Waar zouden we zijn zonder Breur? Merci!

      Opmerking

      Bezig...
      X