Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Jef Vliegen, filmproducent

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • parel
    replied
    Inderdaad een bekende film was dr. Vlimmen met Peter Faber en Monique van de Ven in 1977.
    Last edited by Breur; 26 december 2014, 18:44.

    Leave a comment:


  • Ingrid M.H.Evers
    started a topic Jef Vliegen, filmproducent

    Jef Vliegen, filmproducent

    Elders op de site werd een vraag gesteld over speelfilms die in Maastricht opgenomen werden en die op DVD verkrijgbaar zijn. Dat deed mij denken aan enkele professionele films die door een Maastrichtse productiemaatschappij werden gemaakt, namelijk die van Jef Vliegen.

    Vliegen was toentertijd eigenaar van bistro 't Knijpke in de Sint Bernadusstraat. De kelderbistro was zeer populair. Wie herinnert zich niet 't plenkske kies, in de vroege jaren '70 iets nieuws in Maastricht. Maar de aantrekkingskracht zat zeker ook in het filmzaaltje dat de eigenaar boven zijn bistro exploiteerde.

    Vliegen was filmfanaat en waagde zich zelfs aan een eigen productiebedrijf, onder de bedrijfsnaam Cine-producties Maastricht, later afgekort tot Cine-Ma. Zijn regisseur was de piepjonge Guido Pieters, in 1970 net afgestudeerd aan de Filmacademie. Het bedrijf heeft het slechts een tiental jaren bestaan, maar heeft in die periode toch tenminste vijf films geproduceerd, waaronder de publiekstrekker Dr. Vlimmen (1978 ).

    Een van de verdiensten van Jef Vliegen is geweest, dat hij de onbekende Pieters de kans heeft gegeven zich te ontwikkelen tot de succesvolle filmregisseur die hij geworden is. Ik denk niet dat Vliegen er ook maar iets aan heeft verdiend (eerder het tegenovergestelde), maar daar ging het hem ook niet om. Een echte liefhebber.
    Last edited by Ingrid M.H.Evers; 20 augustus 2012, 15:11. Reden: aanvulling tekst
Bezig...
X