Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

GeoCities is definitief gesloten

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • GeoCities is definitief gesloten

  GeoCities is definitief gesloten

  Uitgegeven:26 oktober 2009 13:09Laatst gewijzigd:26 oktober 2009 13:09
  AMSTERDAM - Een van de oudste sites van internet, webhostingdienst GeoCities, is maandag voorgoed gesloten. De sluiting was door de huidige eigenaar, internetbedrijf Yahoo, in april al aangekondigd.


  GeoCities ontstond eind 1994 in Californië en bood gebruikers de mogelijkheid om gratis een homepage te maken. Die pagina's werden thematisch gecategoriseerd in virtuele steden en buurten. Zo was Parijs bedoeld voor artistieke sites, Wall Street voor financiële informatie en 'Petsburgh' voor homepages over huisdieren.
  Daarnaast verwierf de dienst enige faam vanwege de vaak bijzonder drukke vormgeving van de homepages, en de vaak opdringerige advertenties.


  Miljarden


  De dienst, die inkomsten haalde uit advertenties en betaalde abonnementen met extra functionaliteit, behoorde eind jaren negentig tot de meest bezochte bestemmingen op internet. In 1999 telde Yahoo maar liefst 3,6 miljard dollar voor het toen inmiddels beursgenoteerde bedrijf neer.
  In april van dit jaar maakte het moederbedrijf bekend dat GeoCities zou worden gesloten. Yahoo, dat de laatste jaren kampt met teruglopende inkomsten en groeiende concurrentie van Google, was al enige tijd op zoek naar bezuinigingsmogelijkheden.
  Yahoo adviseert gebruikers van GeoCities om over te stappen naar de - betaalde - hostingdienst die het bedrijf aanbiedt.

  Archief


  De afgelopen maanden spanden verschillende internetarchieven zich in om zoveel mogelijk bestaande homepages van het internetmonument op te slaan en te bewaren voor het nageslacht.
  © NU.nl/Wieland van Dijk
Bezig...
X