Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Cees van Stiphout van Buitengoed Slavante neemt gebied over van Maison Florop.

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Cees van Stiphout van Buitengoed Slavante neemt gebied over van Maison Florop.

    Cees van Stiphout van Buitengoed Slavante neemt gebied over van Maison Florop.

    Bron: dagblad De Limburger 8 januari 2012

    De oudste wijngaard van Nederland,Wijngaard Slavan...te, heeft een nieuwe eigenaar. Het gebied wordt bij het gelijknamig buitengoed getrokken.

    Rondleidingen door de grotten, boottochten, kinderfeestjes, wandelingen.

    Via Buitengoed Slavante zijn al heel wat arrangementen gekoppeld aan een lunch of diner, in de bekende horecazaak te boeken.

    Vanaf april kan eigenaar Cees van Stiphout nog een onderdeel toevoegen: de wijngaard. Van Stiphout is immers de trotse eigenaar van de oudste wijngaard van Nederland, Wijngaard Slavante, gelegen op ongeveer de helft van de helling die toegang biedt tot zijn Buitengoed.

    Van Stiphout nam de wijngaard over uit de boedel van het faillissement van Maison Florop, dat de wijngaard sinds 1987 bestierde. Het maakt de Slavantepuzzel voor Van Stiphout compleet. Zijn plannen zijn talrijk. „In de zomer kunnen we er een picknicktafel neerzetten, er komt een jeu de boulesbaan en we gaan er baret werpen. De wijngaard krijgt een echt Frans tintje.”

    Ook de kleine grot in het wijngebied wil Van Stiphout meer gaan gebruiken. „Daar kunnen we bij slecht weer een man of twintig ontvangen voor bijvoorbeeld een wijnproeverij.”

    Op dit moment wordt druk gewerkt in de wijngaard, die in 1967 in Frits Bosch de eerste eigenaar kende. Bosch was actief als wijnkoper en besloot op de helling van de Sint Pietersberg een eigen wijngaard te beginnen, wat Slavante de oudste wijngaard van het land maakt. Van Stiphout vindt het een eer dat werk te mogen voortzetten.

    Daarvoor is wel eerst een flinke opknapbeurt nodig, zegt hij. Rond Pasen moet de wijngaard opengaan.

    De nieuwe telg in de Slavantefamilie aan het draaien krijgen is vers twee. Aan Van Stiphout zal het niet liggen. „Boottochten met wijnproeverij, wandelingen over de wijngaard en langs het gerenoveerde Sint Antoniuskapelletje. Het kan allemaal. Deze wijngaard maakt het gebied compleet.”

  • #2
    Het lijkt me geweldig leuk. Tot nu toe kon je alleen maar over het hek kijken. Het is natuurlijk veel kleiner dan de Apostelhoeve van Bosch, maar binnen het kader van Slavante een mooie verrijking.

    Opmerking


    • #3
      Die "nieuwe" Wijngaard is de oude wijngaard van Huize De Wijngaard te Sint Pieter; helaas geen familiebezit meer. .

      Opmerking


      • #4
        Nou alla, Breur, niet huilen. Wat wijngaarden in Maastricht betreft zijn deze hedendaagse versies sowieso maar nakomertjes...

        Opmerking

        Bezig...
        X