Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Leer toveren tijdens de Wilde Buitendag

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Leer toveren tijdens de Wilde Buitendag

  Op zondag 28 oktober staat de Sint Pietersberg in het teken van de “Leren toveren”. In het kader van de Wilde Buitendag organiseert Natuurmonumenten, in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting Oud Sint-Pieter, deze gezinsactiviteit vol van speelse tovenarij.
  Deelname € 6,-- per kind voor leden van Natuurmonumenten en € 9,00 per kind voor niet-leden. Ouders en begeleiders betalen halve prijs € 3,-- (leden) of € 4,50 (niet-leden) . De heuvelachtige route is minder geschikt voor kinderwagens.
  Informatie en aanmelden via: Bezoekerscentrum Brunssummerheide, telefoon (045) 563 03 55 of via www.natuurmonumenten.nl/wilde-buitendagen.
  Kom vooral met de fiets. Auto’s kunnen geparkeerd worden op de grote parkeerplaats bij de Enci-vijver, Lage Kanaaldijk in Maastricht. Er rijdt een gratis zonnetrein van deze parkeerplaats naar het startpunt van de route bij Slavante.  Foto: heksenheisa Natuurmonumenten.

  Moeraswinden en rattenkeutels
  Ben je dol op padden, is 13 je geluksgetal en ben je niet vies van moeraswinden en rattenkeutels? Tijdens deze Wilde Buitendag “Leren toveren”, krijg je onder begeleiding van de Tovertrainers van Sint Pietersberg leuke opdrachten die alleen echte heksen en tovenaars kunnen volbrengen. Maak de gekste toverdrankjes, bak een heksenbroodje, verzin de beste beschermspreuk en laat je gratis schminken. Durf jij je eerste bezemvliegles aan? Kom dan op 28 oktober naar de Sint Pietersberg in Maastricht.
  Kom verkleed als heks of tovenaar. Met een mooie hoed en heksenmantel gaat het toveren natuurlijk veel makkelijker en misschien win jij dan wel het leuke extra prijsje...


  Vlieg je mee?

  Heksen kennen bijna ieder plantje en beestje dat er leeft. Voor hun toverdrankjes gebruiken ze allerlei geneeskrachtige kruiden. En ook met rattenkeutels en dassensnot weten ze raad. Daarvan maken ze de gekste brouwsels.
  Tijdens deze Wilde Buitendag leer je van alles over heksen en tovenaars. Je wordt misschien wel een echte St. Pieterbergse heks of tovenaar! ,

  De dag “Leren toveren” wordt georganiseerd door Natuurmonumenten in samenwerking met de vrijwilligers van Stichting Oud Sint-Pieter.

  Nieuwsgierig? Stap dan op je snelste tovenaarsbezem en zorg dat je erbij bent!

  Bron: http://www.oudsintpieter.com/
  De leefs mer eine kier .

 • #2
  Heksenheisa en Wilde Buitendagen St. Pieter

  Last edited by Breur; 17 december 2014, 14:46.
  De leefs mer eine kier .

  Opmerking


  • #3
   Leer toveren tijdens de Wilde Buiten Dag 2013 op de berg.

   .Leer toveren tijdens de Wilde Buiten Dag op de berg.

   Op zondag 27 oktober cirkelen de heksen en tovenaars weer boven en rond de Sint Pietersberg in Maastricht. Natuurmonumenten organiseert daar, samen met de vrijwilligers van Stichting Oud Sint-Pieter, het magische “Leer toveren” tijdens de Wilde Buiten Dagen. Voor informatie, deelnameprijzen en aanmelden www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen

   Muis happen
   Kom naar de keien aan de Luikerweg waar je als heks of tovenaar wordt toegelaten tot de toverroute. Dan begint je grote toverfeest en volg je de toverroute rondom het fort, waar je onderweg steeds spannende opdrachten en spellen doet. Deze route is speciaal voor deze dag door de opper heksen uitgezet. Maak je eigen amulet, laat je prachtig schminken en maak de mooiste heksenkunst. Kruip door het spinnenweb, kom vieze muizen happen bij de Kiekoet en doe mee met de super snelle toverrace in het bos. In de gangen van het fort kun je je danskunsten vertonen en vertelt de vertelheks een spannend verhaal. Tenslotte krijg je als je goed je best hebt gedaan een toverdiploma in de Heksenschool. Dat en nog veel meer doe je tijdens de Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten.   Voor jonge heksen en tovenaars
   Van voorgaande jaren horen we nog steeds heel enthousiaste verhalen, we verwachten dus ook dit jaar weer veel “oude bekenden” tovenaars in opleiding en vele nieuwe gezichten van 4 tot 12 jaar.
   Stap op je snelste toverbezem en zorg dat je erbij bent! Je kunt starten om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur. De Wilde Buiten Dag duurt tot 16.30 uur. Kinderen van leden van Natuurmonumenten betalen € 6,00 en kinderen van niet-leden € 9,00. Volwassenen betalen de helft, € 3,00 voor leden en € 4,50 voor niet-leden.

   Kom verkleed als heks of tovenaar; met een mooie hoed of heksenmantel gaat het toveren nog makkelijker en word je vast een van de Sint Pieterbergse heksen! De toverfotograaf is er ook en later maken we bekend wie het mooist verkleed was.

   Bron: http://www.oudsintpieter.com/
   De leefs mer eine kier .

   Opmerking

   Bezig...
   X