Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Opknappen entree Sint Pietersberg kost 6,75 ton

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Opknappen entree Sint Pietersberg kost 6,75 ton

    AANBESTEDING Nieuwe parkeerplaats
    door onze verslaggeefster

    Dagblad De Limburger.

    MAASTRICHT – De aanleg van een nieuwe parkeerplaats tussen Chalet Bergrust en Fort Sint Pieter, het vergroten van de stadsweide en het aanpassen van het hondenlosloopgebied gaan 675.000 euro kosten. Van Boekel Cultuurtechniek heeft de openbare aanbesteding gewonnen die de gemeente Maastricht had uitgeschreven.

    Er komt een ovaalvormige parkeerplaats, deels verzonken in het landschap. De Luikerweg wordt opgeknapt; de kruising met de Mosasaurusweg wordt met een plateau verhoogd, om het verkeer te remmen. Een deel van de historische Luikerweg wordt in de bestrating zichtbaar gemaakt. Ook wordt archeologisch onderzoek gedaan om de put van het fort terug te vinden en mogelijk zichtbaar te maken.

    De ‘enveloppe’, de driehoekige punt voor het fort, wordt hersteld. Verder wordt de stadsweide – het groengebied tegen de berghelling – vergroot. Schutterij Sint Sebastianus blijft op de huidige plek op de stadsweide, maar bekeken wordt of het schuttersterrein ook door het publiek gebruikt kan worden.

    Het historische wandelpad van de vijfsprong onder aan de berg naar Fort Sint Pieter komt terug. Op verzoek van bewoners van de Luikerweg wordt het pad afgeschermd met een haag.

    Pas als de parkeerplaats en de omgeving rond het fort en de stadsweide klaar zijn, wordt begonnen met het hondenlosloopgebied, dat een andere indeling krijgt. Er komt een toegangspad vanaf de nieuwe parkeerplaats; de parking boven op de berg wordt ingericht als losloopgebied voor jonge honden.

    Als de werkzaamheden klaar zijn, wordt bekeken of er nog budget over is. Maastricht en Natuurmonumenten hebben bijvoorbeeld de wens een informatiecentrum in te richten voor de Sint Pietersberg.


  • #2
    Educatief centrum Pietersberg onzeker

    Bron Dagblad De Limburg.
    Bestanden bijvoegen

    Opmerking

    Bezig...
    X