Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

A2 Wittevrouwenveld

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • #16
    Oorspronkelijk geplaatst door lucy Bekijk bericht
    Ja, dan zijn we misschien ook van dat toernooi op het Vrijthof af!
    Dat is de enigste evenement wat de Vrijthofbewoners en omwonende vreselijk vinden.
    In de morgen rond 05.30 uur harde ballen tegen de houten omheining:(
    Iedereen neemt mij zoals ik ben,.....nu ik nog

    Opmerking


    • #17
      IK dacht meteen aan een jeu de boules baan! En een mooie ook. Met nachtlampje.

      De lantaarn is niet mijn ding, de bank vind ik mooi.

      Bestaat er trouwens niet het gevaar dat hier een stukje Maastricht ontstaat waar je je `s avonds & `s nachts niet veilig voelt? Het zou niet het eerste park achter een station zijn waar dat gebeurd....

      Opmerking


      • #18
        Oorspronkelijk geplaatst door olijfje
        Wanneer is 't ook al weer af ? Wie dan leeft, wie dan zorgt

        Geluksvogel.

        Opmerking


        • #19
          Oorspronkelijk geplaatst door El Loco Bekijk bericht

          Het royaal gedimensioneerde pad met de stevige banden en de forse Lindes vormen een opvallend rustieke basis voor het meubilair dat gekenmerkt wordt door veel houtwerk en zachte vormen. Het geheel vormt een prettige intieme sfeer.
          Je zou er bijna begraven willen worden c.q. de liefde willen bedrijven.

          Opmerking


          • #20
            Sloop A2-flats Wittevrouwenveld

            Vanaf 1 november worden de flats van blok 6 en 7 langs de A2-traverse gesloopt. De blokken 2 en 3 aan de overkant van de weg in Wyckerpoort-Noord worden pas in het najaar van 2012 gesloopt; de geelgekleurde blokken hoogstwaarschijnlijk pas in de periode van 2016-2020.


            Bron: http://www.a2maastricht.nl/nl/hinder...e.aspx?id=1300

            Opmerking


            • #21
              Maastricht, 17 januari 2011

              Dit weekend vindt de ombouw van kruispunt Geusselt plaats. Tenminste, als het niet te hard regent en strenge vorst uitblijft. Onder die voorwaarden worden de N2, Terblijterweg en Viaductweg van 20 tot en met 23 januari verlegd naar hun tijdelijke locatie. Tijdens dit weekend gelden wegafsluitingen en omleidingsroutes.

              Veilige situatie De ombouw van kruispunt Geusselt stond gepland voor afgelopen weekend. Onder andere door de slechte weersomstandigheden in de voorbije weken, liepen de voorbereidende werkzaamheden vertraging op. Ook werd besloten de verkeerskundige situatie nogmaals grondig te bekijken. Nu de verkeersveiligheid voor weggebruikers is gemaximaliseerd, kan de ombouw dit weekend starten.

              Weersomstandigheden bepalen De ombouw van het kruispunt duurt van vrijdagavond 20 tot en met maandagochtend 23 januari. De weersomstandigheden bepalen of het werk kan plaatsvinden. Bij teveel aan regen, mist en/of vorst kunnen bijvoorbeeld geen wegmarkeringen worden aangebracht. Hoewel de weersverwachtingen op dit moment positief zijn, valt de eindbeslissing aanstaande donderdagochtend: dan wordt definitief duidelijk of het werk doorgaat, of dat opnieuw moet worden uitgeweken naar een ander weekend.

              Wegafsluitingen en omleidingen Om ruimte te maken voor de A2-tunnel, verschuift kruispunt Geusselt in zuidwestelijke richting. Hiervoor zijn wegafsluitingen nodig van de Terblijterweg en Viaductweg, ter hoogte van de aansluiting op de N2: - Viaductweg: afgesloten van 20 januari 20.00 uur tot en met 21 januari 7.00 uur; - Terblijterweg: afgesloten van 20 januari 20.00 uur tot en met 23 januari 6.00 uur (hele weekend).

              Rechtdoorgaand verkeer op de N2 - richting Eindhoven of Luik ? blijft altijd mogelijk. Tijdens de hierboven genoemde tijdstippen kan verkeer op de N2 niet afslaan naar de Terblijterweg of de Viaductweg. Vanaf zaterdag 21 januari 7.00 uur, is de Viaductweg weer open en kan verkeer vanuit deze weg afslaan naar de N2. Oversteken naar de Terblijterweg kan niet. Omleidingsroutes worden aangegeven met gele bebording. Meer informatie plus een kaart met omleidingsroutes vindt u op www.a2maastricht.nl.

              Let op: verkeershinder De afsluitingen van de Terblijterweg en Viaductweg en de rijstrookafzettingen op de N2 brengen hinder met zich mee. Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. Verkeer wordt aangeraden de omgeving van kruispunt Geusselt te mijden.

              www.a2maastricht.nl

              Opmerking


              • #22
                a2maastricht.nl

                De uitvoering van het plan de Groene Loper van Avenue2 is in volle gang. Om ruimte vrij te maken voor de bouw van de A2-tunnel, wordt binnenkort gestart met de sloop van de huisnummers 10 t/m 42 aan de Burgemeester Bauduinstraat.

                Wat gaat er gebeuren? Avenue2 begint met het ‘sloopklaar’ maken van de woningen. Dat betekent dat eerst asbestonderzoek plaatsvindt, waarna mogelijk asbest verwijderd wordt. De stalen platen voor de ramen kunnen vervolgens worden weggehaald. Daarna kan de sloop beginnen.

                Wanneer? De daadwerkelijke sloopwerkzaamheden beginnen half februari en duren zo’n 4 weken. Er wordt overdag gewerkt, tussen 07.00 en 19.00 uur. Tijdens carnaval wordt er ‘s maandags en dinsdags niet gewerkt. Ook op aswoensdag wordt niet gesloopt.

                Hoe? Het slopen zelf gebeurt met een zogenaamde puinknijper. Deze breekt de woningen stukje bij beetje af. Materialen worden daarbij gesorteerd. Grote stukken puin worden met speciale breekmachines in kleine stukjes gebroken.

                Wat zijn de gevolgen? Het slopen veroorzaakt hinder. Zo kan stof- en geluidsoverlast ontstaan. Om stofoverlast zoveel mogelijk te voorkomen, wordt gesproeid, ook tijdens regenweer. Door de sloop van de woningen zal er tijdelijk meer geluidsoverlast door het verkeer op de N2 zijn. Avenue2 zal in het voorjaar van 2012 een werkterrein inrichten tussen de N2 en de Burgemeester Bauduinstraat. De bouwketen – die aan de zijde van de Burgemeester Bauduinstraat geplaatst worden - zullen deze geluidsoverlast verminderen.

                Opmerking


                • #23
                  Werkzaamheden Burg. Baduinstraat a2maastricht.nl

                  Riolering Deze week is het rioolwerk in de Burgemeester Bauduinstraat hervat. De werkzaamheden duren naar verwachting nog zo’n 3 weken. Op carnavalsmaandag en –dinsdag wordt niet gewerkt.

                  Waterleiding Vanaf donderdag 23 februari begint firma BAM met het verleggen van de waterleiding in de Burgemeester Bauduinstraat en Schepen Roosenstraat. De straat gaat dan opnieuw in delen open, waardoor parkeren niet kan. Pas hierna komt er nieuwe verharding.

                  Sloop De sloop van de woningen 10 t/m 42 in de Burgemeester Bauduinstraat schuift op naar begin maart. Vanaf volgende week wordt wel al gestart met het ‘sloopklaar’ maken: er wordt asbestonderzoek gedaan en de stalen platen voor de ramen gaan weg. Na de daadwerkelijke sloop komt de zogenaamde puinbreker, die het puin ter plaatse in kleine stukjes breekt.

                  Gasleiding Bij de hoek Dr. Schaepmanstraat / Burgemeester Bauduinstraat en bij tankstation BP wordt ook nog een paar dagen gewerkt aan de gasleiding. Dat gebeurt vanaf maandag 27 februari. Hierdoor is de hoek Dr. Schaepmanstraat / Burgemeester Bauduinstraat zo’n 3 dagen afgesloten voor alle verkeer. Ook voetgangers en fietsers kunnen dan niet langs.

                  Opmerking


                  • #24
                    PVM stelt vragen over onleefbare situatie in WVV

                    De Partij Veilig Maastricht (PVM) heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het feit dat de overlast t.g.v. o.a. de voortgang van de A2-tunnel in de wijk Wittevrouweveld blijft voortduren.

                    Geacht College,

                    Bij deze een aantal vragen m.b.t. de onleefbare situatie die bewoners van de wijk WVV ervaren door overlast m.b.t. opengebroken straten.


                    De mensen zitten al maanden met half opengebroken straten, zij hebben al die tijd begrip getoond voor de de problemen die zijn ontstaan door het leggen van nieuwe rioleringen.
                    De zomertijd is verschrikkelijk geweest zowel voor bewoners, als voor ondernemers, m.n. de Voltastraat en de Burg.v.Oppenstraat.
                    Zij hebben maanden letterlijk in het stof kunnen bijten. Halve straten zijn opgevuld met bouwafval en er is weliswaar water gesproeid, maar dat had het nadeel dat alle winkels en huizen last hadden van de modder. Bovendien hebben de fietsers zich arm betaald aan fietsenbanden, door het glas wat in het opgevuld wegdek zat.

                    Dit alles hebben de bewoners geslikt, maar nu is het genoeg.

                    De prachtige stenen die m.n. in de Burg.v.Oppenstraat lagen zijn, zoals een stratenmaker de bewoners vertelde verkocht, er liggen nu stenen die op andere plaatsen overbodig zijn van alle kleuren en ook veel kapotte. Er is de bewoners verteld, door medewerkers van het A-2 projectbureau, dat ze anderhalf jaar moeten wachten op de stenen vanuit de Pres. Rooseveltlaan waarmee ze dan de straat gaan dicht leggen.
                    Dit zou een advies zijn van de gemeente om de stenen te hergebruiken?

                    Hier gaan de bewoners niet mee akkoord. Zij vinden dat de unieke stenen zoals ze er gelegen hebben terug moeten komen en gaan niet akkoord met het motief van de gemeente.

                    In afwachting van uw antwoord, verblijven wij met vriendelijke groeten,


                    Namens de fractie van Partij Veilig Maastricht,

                    Tiny Meese v.d.Venne.
                    Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

                    Opmerking


                    • #25
                      Och jèh, kere es 't in dien sträötsje te pas kump is gemekelik, de res die mèt vraoge koume mèt naome euver 't parkeerbeleid in W.V.V weurde aofgesjeep mèt daor loere veer naor es 't is ingevoerd.
                      Kompleminte, Pieke

                      Opmerking

                      Bezig...
                      X