Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Buurtpark WVV

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Buurtpark WVV

    Uit de Buurtkrant Wittevrouwenveld Actief, januari 2010:
    Buurtpark in opbouw
    Wanneer kunnen we daar weer jeu-de-boule’en?

    Op woensdag 24 februari plant wethouder Wim Hazeu de eerste nieuwe boom, een walnoot... En wel ter ere van oudpastoor Huub Bovend’eerdt, die zo’n vijf jaar geleden afscheid nam van deze parochie. Daarna moet er nog gras worden aangelegd, speelmaterialen geplaatst, de jeu-de-boulesbaan ingericht en verlichting aangebracht, wat volgens de Gemeente nog tot de zomervakantie kan uitlopen. Dat duurt wel erg lang, we hopen van harte dat een en ander nu ook eens vlugger gaat. Ooit komen er nog zes leeuwinnen om al dat moois goed te bewaken. Want mooi wordt het ooit echt wel, daar
    tussen Trefcentrum, school en kerk!

    Buurtplatform
    Het buurtpark wordt rondom en ten zuiden van de O.L.V. van Lourdeskerk aangelegd:




    En hier een paar impressies van het (bescheiden) buurtpark en het kunstwerk met de 6 leeuwinnen (weet iemand van welke kunstenaar?):



  • #2
    Op de site van http://www.wvvactief.info staat een duidelijkere tekening van het toekomstige buurtpark:



    Dezelfde site meldt:

    "Als er geen nieuwe tegenslagen komen kan het buurtpark voor de zomer in gebruik worden genomen.
    De aanleg van het buurtpark kampt met vele tegenslagen. Zonder deze tegenslagen zou begin 2009 het groen worden aangeplant. Maar een stroomkabel die heel Maastricht-Oost van stroom voorziet, gooide helaas roet in het eten. Het verleggen van de kabel was te duur, zodat besloten werd dat niet te doen. Gevolg: het ontwerp van het park moest worden aangepast.
    In het oorspronkelijke ontwerp wilde landschapsarchitect Caspar Slijpen het centrale grasveld verdiept aanleggen. Dat gebeurt nu niet. Wel blijft de vorm van het park zoals afgesproken. Ook is rekening gehouden met de inpassing van het kunstwerk ´knuffelleeuwen´, waarvoor het buurtplatform eensgezind haar voorkeur heeft uitgesproken."

    En als bewijs dat de werkzaamheden echt zijn begonnen:

    Bron: http://www.wvvactief.info

    Opmerking

    Bezig...
    X