Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Ambacht Wyck

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Ambacht Wyck

    Waar Monique van de Ven haar eerste doorkijkblouse in Maastricht kocht

    De karakteristieke winkels verdwijnen uit het straatbeeld. Zeker in de binnenstad. In Wyck proberen ze de ambachtslieden gelukkig weer terug te krijgen. Wie wil weten hoe het vroeger was, moet absoluut naar de expositie 'Anders nog iets voor u?' in Centre Céramique.

    Weet u ook meteen waar in Maastricht Monique van de Ven haar eerste doorkijkblouse kocht.


    'Anders nog iets voor u?' is een tentoonstelling over de geschiedenis van de kleinhandel in Limburg.Winkeliers en ondernemers horen bij de stad: sterker nog, zonder kleinhandel bestaat de stad niet.
    Vaak lijkt het alsof de karakteristieke winkels uit de stad verdwenen zijn: in Maastricht apotheek Geusgens, waar je niet weg kwam zonder dat de geestige apothekers een grap met je hadden uitgehaald.


    De expostie gaat over Romeinse slagers uit Heerlen, middeleeuwse pottenbakkers uit Brunssum en 19de en 20ste eeuwse kledingmakers en handelaren als Schunck en Hertzdahl, die klein in één stad begonnen, en later filialen kregen in heel Limburg. En niet te vergeten: de Italiaans ijssalons Milano en Venezia, en de superhippe Maastrichtse boetiek van Joep en Henny Groenteman, met flitsende modeshows, waar Monique van de Ven haar eerste doorkijkbloesje kocht… Een cultuurhistorische tentoonstelling vol met verhalen, anekdotes, foto's, illustraties en bijzondere archeologische vondsten uit de Limburgse oudheid.maastrichtdichtbij.nl
Bezig...
X