Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Opening Brusselsestraat

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Breur
  replied
  Iedereen happy?

  Sommige buurtbewoners zijn niet zo blij met de situatie:

  http://vimeo.com/54299178#at=211

  Leave a comment:


 • Breur
  started a topic Opening Brusselsestraat

  Opening Brusselsestraat

  Maastricht Aktueel:

  Opening Brusselsestraat: Vrijthofstraatjes energiek, origineel en saamhorig op weg naar de toekomst
  John Aarts (l) spreekt de voorzitter van de Vrijthofstraatjes lovende woorden toe over de activiteiten van de ondernemersvereniging


  Een bomvol terras woensdagavond bij café De Poort. Het zo markant gelegen etablissement, voor de deur reiken Kommel, Brusselsestraat, Grote Gracht en Tweebergerpoort elkaars hand, was gisteren het ontmoetingscentrum van de ondernemers Vrijthofstraatjes. Gisterenavond werd een voorschot gegeven op openingen van de vernieuwde Brusselstraat en Kommel. Om dat feit extra luister bij te zetten is de boom op het terrasdeel van café De Poort omgetoverd tot wensboom. Aan de stam hangt een rode brievenbussen waar tot en met 27 december een wens in kan worden gedeponeerd. De meest originele, leukste of ontroerende gaan de ondernemers vervullen.  Een van de – in dit geval dubbel energieke – ondernemers van de Vrijthofstraatjes, Constance Coenegracht, trakteert op sekt. Zij is eigenaresse van de bekende sportschool MAC. Verhalenverteller Rob Meurders (l) komt alvast inspiratie opdoen om in de toekomst mooie verhalen over en in het Kommelkwartier aan de man te brengen


  Met het saamhorigheidsgevoel van de ondernemers en bewoners van het Kommelkwartier lijkt het wel goed te zitten. In grote getale kwamen ze woensdagavond bij elkaar. Al jarenlang is het gebied, dat in jargon tot de categorie aanloopstraten behoort, een zorgplek zowel voor de inwoners, ondernemers als voor de gemeente Maastricht. Oud-wethouder Jean Jacobs, geboren en getogen op de Kommel en daar nu een steenworp afstand vandaan wonend, is ook aanwezig bij de festiviteiten. Hij heeft foto’s bij zich van de opening van de Brusselsestraat in 1938! Op een van de foto’s staat zijn vader met burgemeester baron Michiels van Kessenich. He Kommelkwartier was destijds en tot diep in de jaren zestig een levendige florerende buurt. Zeker ook voor ondernemers. Daarna kwam stilaan de klad er in. Vooral omdat Grote Gracht en Brusselsestraat veel te lijden hadden onder het toenemende autoverkeer. De straten vervielen tot ontsluitingsstraten van het centrum.
  De talloze prachtige panden in het gebied ten spijt kwam het gebied in verval. Decennialang wordt vooral veel gesproken  Chrys Steegmans, aanwezig namens het Buurtplatform Kommelkwartier, overhandigt wethouders Aarts (m) en Nuss een naslagwerk over het kwartier.


  hoe het verder moet aan de westrand van het centrum. Wethouder John Aarts, aanwezig met collega Albert Nuss, vertelt over de lange worstelingen binnen de gemeente Maastricht hoe nu verder te gaan met het Kommelkwartier. De factoren geld en twijfel over de juiste uitvoering laten de opknapbeurt lange tijd op zich wachten. Net op tijd lijkt het. In de straten wemelt het inmiddels van de actieve ondernemers. Die zijn ook nog eens bereid samen de schouders er onder te zetten. Het is misschien iets te pretentieus de Vrijthofstraatjes met de fameuze 9-Straajtes in de Amsterdamse Jordaan te vergelijken. De intentie van de ondernemers om door authenticiteit en variëteit een plek te veroveren in de harten van winkelende mensen in Maastricht mag vergelijkbaar worden genoemd. Arthur Nap: “We zijn wel degelijk door dat Amsterdams fenomeen geïnspireerd. Dit gebied kent veel exclusieve ondernemers. Geen dertien in een dozijn zaken. In combinatie met de verfraaiing van het gebied moeten we de komende jaren tot ons voordeel maken.”
  Wie een bijzondere, wel invulbare wens, heeft, moet de komende dagen niet nalaten een keer een de Vrijthofstraatjes te bezoeken. Bij alle ondernemers zijn wenskaarten gratis te verkrijgen. De bewoners in de buurt vinden de kaart in hun brievenbus.
  Wie meer wil weten over welke straten en ondernemers deel uitmaken van de Vrijthofstraatjes gaat naar de website:
  www.vrijthofstraatjes.nl

Bezig...
X