Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Geschiedenis van de firma Thomas Regout

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Geschiedenis van de firma Thomas Regout

  Dit draadje is via Google cache gereconstrueerd nadat de server op 26 juli was gecrashet. Wat niet te realiseren was, was de kolom links. Daar staat steeds de naam Clio, terwijl de postings van anderen zijn. Ik heb dat in de tekst proberen te verduidelijken door de naam van originele poster af te drukken, zoals dat elders al door anderen was gedaan.

  -----------------------------------  Pier (zondag 26 juni 2011, 15:42):

  In aanvulling op het overzicht van de ondernemerszin van Petrus Regout en zijn opvolgers (zie hier en hier), vermeld ik nog even de Maastrichtse NV Spijker- en draadnagelfabriek v/h Thomas Regout en Co.

  Deze NV werd in 1834 opgericht als de "Nieuwe Nederlandse Spijkerfabriek" door Petrus Regout, diens broer Thomas Regout en J.G. Lambriex, een zwager van Petrus.

  In 1905 verhuisde de firma van de Drie-emmerstraat in het centrum van Maastricht naar een, voor die tijd, ultramodern fabrieksgebouw in Bosscherveld.

  Het maken van spijkers werd steeds minder belangrijk en in 1971 werd de laatste spijker gemaakt. Het bedrijf was inmiddels overgeschakeld op het vervaardigen van fietsspaken, gordijnrails en andere profielen.

  Het bedrijf heet tegenwoordig Thomas Regout BV en het hoofdkantoor is gevestigd aan de Industrieweg 40 te Maastricht.
  Het bedrijf heeft een website (http://www.thomasregout.com/en/1/107/contact.aspx), maar verloochent kennelijk haar Maastrichtse afkomst. De website is namelijk uitsluitend in het Engels, Duits of Frans te lezen.
  Hier (http://www.thomasregout.com/en/1/132/history.aspx) is ook een beknopt historisch overzicht te vinden in het Engels.

  Veel interessanter is echter dit (http://www.shclimburg.nl/upload/179/...mas%20Regout%2 0&%20Co%20te%20Maastricht%20Versie%20Paul.pdf) historisch overzicht (in het Nederlands), gebaseerd op de literatuur van Royen E.J.G., 150 jaar Thomas Regout N.V. (Maastricht 1984)
  Last edited by Clio; 27 juli 2011, 23:36. Reden: Aanvulling met uitleg vormgeving.
Bezig...
X