Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Opschonen - in verband met het auteursrecht

Sluiten
This topic is closed.
X
Dit is een belangrijk onderwerp / mededeling
X
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Opschonen - in verband met het auteursrecht

  Beste gebruikers van MO,

  Misschien is het jullie opgevallen dat wij de laatste tijd veel schrijven en modereren met betrekking tot het auteursrecht. Er hebben zich namelijk enkele rechthebbenden gemeld die een schadevergoeding willen hebben omdat er zonder toestemming foto’s van hun sites zijn afgeplukt en geplaatst op MO.
  Het bestuur en de moderatoren zouden jullie nadrukkelijk willen vragen indien er sprake is van schending van auteursrechten jullie zelf de bedoelde foto’s of anderszins verwijderen uit de berichten.
  Op MO zijn enkele discussies met name in fun en amusement, boe is dit, verjaardagen, feestdagen opgeschoond. In deze berichten stonden namelijk de meeste zomaar van internet geplukte foto’s, zonder toestemming of bronvermelding.

  Nogmaals willen wij jullie uitdrukkelijk vragen om de bijlagen te voorzien van bronvermelding en/of toestemming van de rechthebbende. Het liefst zien wij dat het foto’s zijn die jullie zelf hebben gemaakt. De moderatoren zullen naar de bijlagen extra kritisch kijken. Het is namelijk in jullie eigen belang.

  De individuele poster is zelf verantwoordelijk en draait dan uiteraard ook voor de kosten op, niet het Forum MO of de Stichting MO.

  Het Bestuur.
  Last edited by Breur; 13 september 2014, 10:11. Reden: edit.
  De leefs mer eine kier .
Bezig...
X