Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Leefste

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Leefste

  Leefste

  ’t allerliefste Limburgse boek ooit, nu in de boekwinkels, LiLiLi 59

  Nog nooit eerder verscheen er een boek in het Limburgs met een verzameling liefdesgedichten- en verhalen. In LEEFSTE schrijven 39 auteurs in hun eigen dialect over het mooiste gevoel dat er is: de liefde. Het boek is deel 59 uit de Limburgse Literaire Lies dat door Uitgeverij TIC voor de Stichting LiLiLi uit Maastricht is gemaakt. Bovendien is er in samenwerking met platenmaatschappij Marlstone een CD bijgemaakt met liefdesliedjes van verschillende Limburgse artiesten, zodat de lezer ook muzikaal in de juiste stemming wordt gebracht.

  In het boek staan enkele opmerkelijke bijdragen. Zo hebben twee genomineerden van de Veldeke Literatuurprijs 2007 verhalen ingestuurd: Manuela Vrehen-Simons uit Obbicht en Luc de Rooy uit Stein. En de winnaar van de Veldeke jeugdliteratuurprijs 2007 Wouter Wetzels uit Maaseik sluit het boek af met een mooi gedicht. De lezer krijgt een bijzonder beeld van de liefde, maar ook van de Limburgse literatuur van dit moment.

  De CD bevat liedjes van Neet oet Lottum, Beppie Kraft, Schintaler, Ton Engels en John Theuws. Primeur van de CD is het nummer China van Maud Wilms uit Maasbracht.

  Het boek wordt gepresenteerd op zondag 16 december van 14.00 tot 17.00 uur in de Bibliotheek van Schimmert, die dan ook haar 100-jarig bestaan viert. Het programma van de presentatie bestaat uit deelnemers aan deze uitgave. Ook Wil en Netty Engels-Geurts van de Limburgse kookboeken, Jacqueline Wassen (die onlangs debuteerde met Tant en N?nk als LiLiLi 5 en dialectauteur Colla Bemelmans verlenen medewerking aan de middag. De presentatie wordt afgesloten met een spetterend optreden van de formatie Leff, die ook met een liedje op de LEEFSTE-CD staat. De entree is gratis.

  Titel: Leefste
  Auteurs: diversen
  ISBN: 978-90-78497-24-9
  Prijs: € 22,50
  www.verzoeknummers.com
  Het Carillon van het Stadhuis klinkt als een gedicht!

 • #2
  Oorspronkelijk geplaatst door Sjeng W
  Op papier is de liefde zo mooi te beschrijven, maar in de praktijk valt het soms zo zwaar tegen. Ik ken veel mensen die met de liefde een slechte ervaring hadden (Hebben) en nu al jaren alleen zitten. een paar van die mensen hebben zelfs geprobeerd om een nieuwe relatie te beginnen maar die liep dan ook weer stuk. Er zou eens een boekje met versjes moeten uitkomen over huwelijken die slecht gaan, of helemaal stuk zijn. De liefde is niet altijd rozegeur en maneschijn!!!
  Ach Sjengske daar hoef je echt niet getrouwd voor zijn geweest.................Ik maak het gans m'n leven al mee, maar ik blijf toch positief. Alles in het leven heeft 2 kanten, kop of munt!!
  www.verzoeknummers.com
  Het Carillon van het Stadhuis klinkt als een gedicht!

  Opmerking


  • #3
   De gedfichten rage komt nu wel erg goed op gang, dit is al het 4e forum waar ik post waar mensen spontaan gaan dichten!!
   www.verzoeknummers.com
   Het Carillon van het Stadhuis klinkt als een gedicht!

   Opmerking

   Bezig...
   X