Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Lezingen bij Selexyz Dominicanen vanaf 12 april 2012

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Lezingen bij Selexyz Dominicanen vanaf 12 april 2012

    Geachte mevrouw, mijnheer,

    Graag nodigen wij u uit voor onze activiteiten die deze en komende week plaatsvinden bij Selexyz Dominicanen. Mooie namen en onderwerpen: Peter Schrijvers over de Margraten Boys, Tracy Metz over Nederland en het water, het historisch café van het LGOG met als thema Maastricht muziekstad en Abraham Moszkowicz over zijn nieuwe boek 'Liever rechtop sterven dan op je knieën leven'.
    U bent van harte welkom!


    Donderdag 12 april - 19.30 uur - entree vrij
    Lezing De Margraten Boys
    Peter Schrijvers houdt een lezing over zijn boek De Margraten Boys
    De Margraten Boys is het verhaal van tienduizend Amerikaanse jongens die rusten in het Zuid-Limburgse dorp Margraten. De soldaten namen deel aan de grootste militaire operaties van de Tweede Wereldoorlog: Operatie Market Garden, de bestorming van de Siegfriedlinie, het Ardennenoffensief, de oversteek van Rijn en Roer, en de luchtoorlog tegen Duitsland.


    Donderdag 19 april - 19.30 uur - entree vrij
    Historisch Café LGOG: Maastricht muziekstad: 50 jaar Conservatorium Maastricht
    In 2012 bestaat Conservatorium Maastricht 50 jaar. Jac van den Boogard schreef het jubileumboek ‘Crescendo’ – 50 jaar Conservatorium Maastricht: van regionaal naar internationaal. Het boek biedt een schitterend panorama van de muziekgeschiedenis van Maastricht vanaf de 19de eeuw tot heden: de oprichting van de eerste muziekschool in 1820, grote muziekverenigingen in de 20ste eeuw, Polyhymnia, Maastrichter Staar, MSO en LSO, en grote namen als Otto Wolf, Henri Hermans, Joseph Crolla, Willem Hijstek. Van den Boogard bedt de geschiedenis in in het culturele klimaat van de stad en schenkt aandacht aan de pijlers waarop het conservatorium rust.

    zondag 22 april - 15.00 uur
    Abraham Moszkowicz: Liever rechtop sterven dan op je knieën leven.
    In een zeer persoonlijke en openhartige stijl spreekt Moszkowicz zich uit. Niet alleen over zijn 25 jaar als strafpleiter, maar ook over de stand van de rechtstaat, zijn familie, de invloed van de media en de methode Moszkowicz:
    ‘Er wordt mij wel eens gevraagd wat de methode Moszkowicz’ inhoudt. Welnu, de kern van die methode, die mijn broers en ik uit ervaring, maar ook door de lessen van onze vader hebben geleerd, is als volgt duidelijk te maken: wij zien de wet als een verzameling woorden, zinnen, alinea’s, waarin elk leesteken, elke letter en elke lettergreep een betekenis en functie heeft die wij dienen te doorgronden, zoals je de betekenis en functie van de afzonderlijke noten, maar ook de melodische frases en de lijnen in een fuga van Bach dient te doorgronden om hem werkelijk te horen. De fuga’s van Bach zouden niet zo majestueus zijn, zo precies zijn, zouden niet zo kloppen als hij hier en daar, in een moment van vermoeidheid of onverschilligheid, zomaar even een nootje had neergepend. In zijn werk staat elke noot op zijn plaats. Zo moet in ons werk ook elk woord op zijn plaats staan.’
    ‘Soms wil ik weten hoe elke centimeter van de veertienhonderd kilometer rook en voelde, in die wagons die mijn vader, zijn zus, broer en ouders van Westerbork naar Auschwitz brachten.
    De feiten zijn: de trein vertrok dinsdag 21 september 1942, elf uur ‘s ochtends. De locomotief trok dertien veewagons. Elke wagon vervoerde om en nabij 60 joden. Alleen mijn vader keerde terug.’
    Moszkowicz besteedt in zijn boek ruim aandacht aan de veelbesproken zaak Wilders. Ook komen aan de orde: loslippige rechters, luie en boosaardige journalisten. En hij geeft zijn mening over het niveau van de advocatuur, het openbaar ministerie en de rechterlijke macht.
    Toegang is gratis, maar reserveren is wenselijk via Promotie.dominicanen@selexyz.nl
    met vriendelijke groet,
    Desirée Verbeet | Lindy Fiddelers

  • #2
    Limburgers hebben vorig jaar een stuk minder geklaagd over laagovervliegende vliegtuigen, stank- en geluidsoverlast dan het jaar daarvoor. In 2011 kwamen iets meer dan 28 duizend klachten binnen, een afname van ruim dertienduizend. Dat blijkt uit jaarcijfers van het provinciale Klachtenbureau Luchtverkeer.

    De daling is volgens een woordvoerder voornamelijk het gevolg van een verminderd aantal Awacs-vluchten. De radarvliegtuigen vlogen in 2011 zo'n zevenhonderd keer minder wat meer dan dertienduizend klachten scheelde. Inwoners van Onderbanken, Brunssum en Schinnen hadden vooral last van de Awacs.

    Limburgers klaagden ook minder over de vliegbewegingen van en naar Maastricht Aachen Airport. Het aantal klachten naar vliegveld Düsseldorf-Weeze nam wel toe.
    "Stive"

    Opmerking

    Bezig...
    X