Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Bewegen met de Stichting Kompas Nederland

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Bewegen met de Stichting Kompas Nederland

  Stichting Kompas Nederland (SKN), actief voor mensen met een handicap of chronische ziekte, vindt bewegen belangrijk voor iedereen. Daarom gaat SKN de komende tijd twee bewegingsactiviteiten aan te bieden. Deze activiteiten zullen wekelijks plaats vinden in een goed toegankelijke locatie.

  Samen bewegen op muziek
  Bewegen lijkt zo makkelijk en eenvoudig. We denken dat het vanzelfsprekend is.
  In veel gevallen is dat niet zo; je kunt geremd zijn in je bewegingen.
  Je kunt niet al je ledematen bewegen zoals je graag wilt.
  Ghislaine Groenen-Lof probeert door middel van muziek en ademhaling bewegingsoefeningen te creëren zodat je je in ieder geval prettiger gaat voelen. Muziek is belangrijk want daardoor kan je ook thuis op momenten dat je je wat minder voelt, je zinnen verzetten.
  Het bewegen gaat gebeuren in groepsverband. In een groep werkt het prettiger; je hebt steun aan elkaar en gezelligheid.
  Na afloop een lekker kopje koffie of thee om bij te komen van de inspanningen.
  Er kunnen ook natuurlijk mensen meedoen die ouder zijn en niet lichamelijk gehandicapt zijn, en die ook graag willen bewegen. In samenspraak met de deelnemers wordt een geschikte middag voor deze activiteit gezocht.


  Onder leiding van: Ghislaine Groenen-Lof
  (Balletdocente klassiek & jazz, gestudeerd aan de Theaterschool in Amsterdam.)

  Samen bewegen
  Op een doordeweekse nog te bepalen avond kan er worden gewerkt aan ieders conditie.
  Het bijdragen aan een gezonde leefstijl, maar ook de sociale contacten zijn hierbij belangrijke factoren. Van top tot teen worden er groepsmatig verschillende bewegingsoefening aangeboden.
  Rekken en strekken, kracht en lenigheids-oefeningen voor nek, romp, benen, armen en verschillende gewrichten komen hierbij uitvoerig aan bod. Vaak wordt er gewerkt met gewichten, ballen en stokken om variatie en uitdaging in de oefeningen aan te brengen. Van groot belang is dat ieder zijn eigen tempo kan bepalen. Ook worden alternatieven gezocht van oefeningen zodat eventuele lichamelijke beperkingen niet in de weg hoeven te staan. Natuurlijk wordt dit goed begeleid door de instructeurs.

  Onder leiding van: Jeroen Weijnen & Armand Soplantila

  Heeft u interesse in een van deze twee bewegingsactiviteiten dan kunt u zich aanmelden bij Stichting Kompas Nederland: telefoon 043-321 91 49 of e-mail: peter.vrehen@gmail.com
  Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd
Bezig...
X