Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Hoe maken we samen de stad? Sphinxdebat 19 december:

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • Hoe maken we samen de stad? Sphinxdebat 19 december:

  Burgers en overheden zijn druk bezig nieuwe manieren te bedenken om samen een stad te maken. Hoe doen ze dat?

  Stad.Academie en Sphinx nodigen u uit om, o.l.v. Frans Pollux, mee te praten.

  Met: Evelien Tonkens (bijzonder hoogleraar Actief Burgerschap), Vincent Cardinaal (burgerinitiatief Vers Beton, Rotterdam), en vertegenwoordigers van De BRDWR, het Frontenpark, Vrieheide Heerlen, de gemeente Maastricht en inwoners van Maastricht en Heerlen.

  Vroeger was de stad van het stadsbestuur. Maar de karikatuur past niet meer waarin het bestuur van achter de schrijftafel bedacht “wat het beste is voor de stad en haar inwoners”, en dat na wat inspraakrondes ook zo uitvoerde. Burgers eisen een steeds actievere rol op met meer zeggenschap over het lot van hun woonplaats, en overheden zoeken naar vormen om samen te ontwerpen. Maar hoe doe je dat, samen een stad maken? Een beproefde nieuwe werkwijze waarin stadsbestuur en burger eensgezind samenwerken, is er weliswaar nog niet, maar overal in het land wordt geëxperimenteerd met nieuwe manieren van stadsontwikkeling.

  Hoe zien de experimenten eruit waarin de burger en de lokale overheid samenwerken? Wat valt ermee te bereiken? Kunnen burgers dat wel, stadsontwikkeling? En is de overheid klaar voor een andere, meer ondergeschikte of gelijkwaardige rol? Wat zijn goede voorbeeldprojecten? Of is het vragen van inbreng van burgers bij stadsontwikkeling simpelweg een bezuinigingsmaatregel?

  Stad.Academie en debatcentrum Sphinx organiseren op 19 december om 20:00u in Centre Céramique een discussie met diverse lokale en landelijke sprekers. U bent van harte welkom!

  (Persbericht)
Bezig...
X