Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

De omgedraaide wereld?

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • De omgedraaide wereld?

  MAASTRICHT - De drie bestuurders van het Maastrichtse ziekenhuis UMC+ zijn het afgelopen jaar weer meer gaan verdienen, ondanks de bezuinigingen in de zorg. Topman Guy Peeters zag zijn jaarsalaris stijgen tot 341.205 euro. Dat is bijna tienduizend euro meer dan het jaar daarvoor. De tweede man binnen het academisch ziekenhuis, Lou Brans Brabant kreeg 298.754 euro, een verhoging van ruim 7.000 euro.


  De derde bestuurder, Harm Jan Driessen ging met 299.515 euro naar huis, tegenover 291.991 in 2011. De cijfers blijken uit het jaarverslag 2012 van het ziekenhuis. De salarissen liggen fors boven de Balkenende-norm van 193.000 euro. De drie bestuurders hebben naast hun riante salaris ook nog een auto van de zaak. Guy Peeters rijdt de duurste auto met een cataloguswaarde van 74.900 euro. De drie topmannen hoeven geen eigen bijdrage te betalen voor de auto. Uit het jaarverslag blijkt dat het ziekenhuis het in 2012 financieel gezien goed heeft gedaan. Het azM hield 18,5 miljoen euro over.
  In het voorwoord schrijft Guy Peeters dat de noodzakelijke bezuinigingen echter veel vergen van de organisatie. "In onderzoek, opleiding en onderwijs is het een grote uitdaging om met krimpende budgetten het niveau te waarborgen dat we willen en moeten bieden," aldus de bestuursvoorzitter.

  http://www.dichtbij.nl/maastricht/li...aastricht.aspx

  ==

  Overal doet men een stapje terug en deze "heren" profiteurs...
  Schandalig!
Bezig...
X