Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Gemeenschaphuizen Maastricht

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Gemeenschaphuizen Maastricht

    Maastricht: terug naar vier gemeenschapshuizen


    Maastricht verlaat noodgedwongen het standpunt dat elke buurt een eigen gemeenschapshuis moet hebben. Sanering is onontkoombaar vanwege de beroerde financiële situatie in veel wijkgebouwen.


    Maastricht
    Van onze verslaggever

    Het stadsbestuur kondigt aan te gaan ‘herschikken en clusteren’, met als uitgangspunt: ‘Gemeenschapsvoorziening(en) voor elke buurt, maar niet in elke buurt’. Het is de bedoeling om te komen tot vier grote gemeenschapshuizen in de stad. Maastricht telt er nu 26, in diverse soorten en maten, van verouderd tot nieuw en multifunctioneel. Daarvan zijn er vijftien eigendom van de gemeente. Ze beschikt van tien gemeenschapshuizen over financiële gegevens. Drie ervan draaien al jaren ‘positief’, bij drie andere is al jaren het tegenovergestelde het geval en vier accommodaties ‘verkeren in gevaar’. Zeven gemeenschapshuizen hebben nog een positieve reserve en het aantal problemen en probleemgevallen stijgt. Het buurthuis is daardoor een financieel risico voor de stadskas, die door de bezuinigingen toch al onder druk staat.
    http://www.limburger.nl/article/2012...enschapshuizen

    Weer een punt waarom het sociaal contact in veel buurten gaat verdwijnen.
    Tevens zullen veel ouders met vastelaovend dagen dan niet meer met hun kleinen kinderen samen in de buurt van hun woon plaats terecht kunnen.
Bezig...
X