Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Willy Brokamp: van voetbal naar golfhoreca

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • Willy Brokamp: van voetbal naar golfhoreca

    Golf & Businessclub Maastricht. Dat is de nieuwe naam van de golfbaan Dousberg. Na twee eerdere faillissementen moet nu drie keer is scheepsrecht gaan gelden voor de baan. De nieuwe exploitanten, die ook de golfbaan van Henri Chapelle runnen, lijken de beste papieren te hebben. En ja...eindelijk komt er ook het langverwachte nieuwe clubhuis, met een oud MVV-er achter de tap: Willy Brokamp.

    Na het faillissement van Golf Goed eerder dit jaar in november was er veel interesse in overname van de exploitatie. Bouwinvest (de eigenaar van de golfbaan en opstallen) wilde echter een duurzame oplossing en heeft daarom gezocht naar een partij die naast de exploitatie ook de gronden en opstallen wilde overnemen. Ingmar Harthoorn was de eerste partij met wie hierover is onderhandeld. Tot zijn spijt is het niet gelukt om de hiervoor benodigde financiering rond te krijgen. Na het afketsen van deze deal is Bouwinvest gaan praten met de eigenaren van Henri Chapelle met een positief eindresultaat. Bouwinvest heeft inmiddels bevestigd dat de financiële verplichtingen zijn nagekomen en dat de heren van Henri Chapelle officieel de eigenaar zijn van de gronden en opstallen van de golfbaan.

    De eigenaren van Henri Chapelle hebben dus nu ook hun zinnen gezet op 'onze golfbaan' op de Dousberg. Wie zitten er achter de succesvolle ontwikkeling van Henri Chapelle? Het zijn de heren André Gijzen, Cees Jongmans en Guus Loo.

    Medio 1989 is de samenwerking tussen de heren bij hun eerste aankoop van Henri Chapelle ontstaan; André Gijzen kennen wij van het IJspaleis Cees Jongmans heeft diverse ondernemingen gehad in snacks, biscuits, en Guus Loo is de (eerste) manager van Golf&Businessclub Henri Chapelle.

    Volgens Guus Loo is een 18 holes baan moeilijk rendabel te krijgen. Om dit toch te bewerkstelligen moet men iets extra’s kunnen bieden en dat is in dit geval de combinatie tussen de golfbanen van Henri Chapelle en Maastricht. Het kunnen spelen op twee banen is gezien de geringe afstand tussen beide banen van grote toegevoegde waarde.

    Met de overname van de baan is tevens de verplichting voor het bouwen van een nieuw clubhuis overgenomen. Het nieuwe clubhuis zal op de oorspronkelijk geplande plek gerealiseerd worden zodat men een goed zicht heeft op de eerste en de laatste hole met een heerlijk terras waar de zon altijd op zal staan.

    Het horecagedeelte is uitbesteed en zal door Willy Brokamp worden ingevuld. Willy heeft zeer veel horeca ervaring en is natuurlijk bekend van hotel, restaurant & brasserie In Kanne & Kruike net over de grens in Kanne en natuurlijk van zijn jarenlange voetbalverleden bij onder andere MVV.

    Maastricht moet vooral een sjieke club worden behorende bij de stad Maastricht zodat leden en personeel trots zijn om bij Golf&Businessclub Maastricht te horen.

    Bron: Maasrichtdichtbij
    Iedereen neemt mij zoals ik ben,.....nu ik nog

  • #2
    Willy Brokamp: "De Witte"; "De blonde Pijl". Ietsje minder haren momenteeel:

    Opmerking


    • #3
      Dit gans verhaol stoond veurige week ouch in de leugeneer.
      Kompleminte, Pieke

      Opmerking

      Bezig...
      X