Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

XTC in Maastricht

Sluiten
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  • XTC in Maastricht

    Zeventien kilo xtc-pillen in Maastrichtse woning

    Uitgegeven:1 mei 2011 12:26Laatst gewijzigd:1 mei 2011 12:26

    MAASTRICHT - Bij een inval in een woning aan de Burgemeester Nierstraszstraat in Maastricht heeft de politie vrijdagavond 17 kilo xtc-pillen gevonden.

    De politie heeft de bewoners, een 39-jarige man en diens 32-jarige huisgenote, gearresteerd. Dat maakte de politie zondag bekend.
    In het huis werd ook een geringe hoeveelheid heroïne gevonden. Agenten vonden de xtc in een tas in de kelder van de woning. De naar schatting 17.000 pillen hebben een straatwaarde van tussen de 35.000 en 60.000 euro, aldus een woordvoerder van de politie.
    Last edited by Clio; 1 mei 2011, 17:27.

  • #2
    Een paar dagen geleden nog moesten zowel de burgemeester van Maastricht als die van Eysden-Margraten woningen sluiten i.v.m. grote hoeveelheden hard drugs. In het Maastrichtse geval ging het om een woning in Randwyck waar kilo's heroïne werden aangetroffen. Het lijkt wel alsof het steeds erger wordt i.p.v. beter...

    Opmerking


    • #3
      Laten we hopen dat het niet zozeer ligt aan uitbreiding van het probleem, dan wel aan verbeterde opsporingsmethoden. Misschien dat iemand daar iets over kwijt wil?
      Last edited by Breur; 1 mei 2011, 20:05. Reden: Bescherming identiteit.

      Opmerking


      • #4
        Oorspronkelijk geplaatst door Clio Bekijk bericht
        Laten we hopen dat het niet zozeer ligt aan uitbreiding van het probleem, dan wel aan verbeterde opsporingsmethoden. Misschien dat iemand daar iets over kwijt wil?
        het melden van overlast is een methode waarmee de reeds drastisch beperkte politie korpsen al enkele jaren werken, mede gelegaliseerd door de officiele kliklijn, opdat er bij overschrijding van een drempel waarde (hoeveelheid meldingen) de focus plots tot hoofd-activiteit van het korps wordt bestempeld.

        de meldingen kosten echter ook mankracht en data-management.

        dus wees heel precies en liefst zo objectief mogelijk in het afgeven van die meldingen qua verdachte, bedenkelijke feiten.

        ook als het lijkt of er niets gebeurd den Nederlandsche Staat volgt protocol.

        en dat kan het probleem zijn waarom men niet meer die meldingen kenbaar maakt, de politie komt niet onmiddellijk na je eerste telefoon gesprek.
        mvg
        Iets te oud voor re-educatie
        iets te jong voor afdanking
        m.a.w. een stoer Mestreechter joonk

        Opmerking


        • #5
          In het overleg met wijkplatforms is altijd de politie vertegenwoordigd. Ook op buurtspreekuren. Daar kunnen klachten als wijk gedeponeerd worden en de beperkingen/oplossingen besproken worden. Ook kunnen mensen een afspraak maken met een buurtagent (indien aanwezig).
          Individuele telefonische meldingen kunnen natuurlijk ook en dan dient de melder zoals Antonius al vermeldde geen vage dingen te melden "wees heel precies en liefst zo objectief mogelijk in het afgeven van die meldingen qua verdachte, bedenkelijke feiten".
          Velen zijn echter bang individueel te melden. Bang voor wraak of iets dergelijks.

          Opmerking


          • #6
            Drugsoverlast?

            Drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt [logo drugsmeldpunt zie site projecten]

            Wordt er bij u in de straat openlijk gehandeld in drugs of weet u waar een drugspand is? Meld het dan bij het Drugsmeldpunt.

            Het Drugsmeldpunt is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en het Openbaar Ministerie. Samen treden ze op tegen drugsoverlast.
            Ondervindt u drugsoverlast? Bel het Drugsmeldpunt van BorderlineS. Op die manier pakken we de overlast samen aan. Het Drugsmeldpunt is bereikbaar via telefoonnummer (043) 350 51 11, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

            Wanneer bellen?
            Het meldpunt is uitsluitend bedoeld voor de aanpak van drugsoverlast. U kunt het Drugsmeldpunt bellen:
            • als u ziet dat er openlijk wordt gehandeld in drugs;
            • als u weet waar een drugspand is;
            • als u weet waar drugsrunners zich verzamelen of overnachten;
            • als u vindt dat bij u in de buurt vaak auto’s met een buitenlands kenteken geparkeerd staan;
            • als u andere drugsgerelateerde klachten heeft.

            Wat wordt met uw melding gedaan?
            Uw melding wordt doorgegeven aan de politiebasiseenheid in uw wijk of buurt. Het wijkteam van de politie neemt uw klacht meteen in behandeling. Er zijn klachten die niet op korte termijn afgehandeld worden omdat een oplossing meer tijd vergt. Dan staat u niet alleen. De politie houdt u, indien u dat wenst, van de voortgang van uw klacht op de hoogte. Moet de melding door anderen dan de politie worden afgehandeld, dan leidt de politie uw melding door.

            Uw gegevens
            Als u het Drugsmeldpunt belt, worden uw naam, adres en telefoonnummer genoteerd en geregistreerd. Uw gegevens zijn nodig, zodat we later contact met u kunnen opnemen. Ook kunt u zo op de hoogte worden gehouden wat met uw melding gebeurt. Uw gegevens worden uiterst vertrouwelijk behandeld. Uw naam belandt niet in een proces-verbaal. Wilt u absoluut anoniem melden, dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen via 0800 70 00.



            Team Communicatie | Gemeente Maastricht
            T (043) 350 42 00 - 06 15 01 82 70 | E Annelies.Boer@maastricht.nl
            Mosae Forum 10, 6211 DW Maastricht | Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht | www.maastricht.nl

            Opmerking

            Bezig...
            X