Aankondiging

Sluiten
No announcement yet.

Coronavirus Maastricht

Sluiten
X
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

 • El Loco
  replied
  In Amsterdam hebben inmiddels vrijwel alle theaters en muziekzalen hun voorstellingen en concerten t/m 31 maart afgelast. Dramatisch. Hoe is dat in Maastricht?

  Leave a comment:


 • Pier
  started a topic Coronavirus Maastricht

  Coronavirus Maastricht

  Ik heb lang getwijfeld of wij op ons forum (lokaal) aandacht moeten hebben voor het Coronavirus (in Maastricht).

  Helaas gaan op dit moment de ontwikkelingen rond het Coronavirus zo snel, dat het raar zou zijn als wij als (lokaal) forum daar geen aandacht voor zouden hebben.
  Even kort resumerend hoe de (wereldwijde) ontwikkeling van het virus was:
  - December 2019: In de Chines miljoenenstad Wuhan manifesteert zich (voor het eerst) het nieuwe Coronavirus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken.
  - Januari 2020: De Chinese oveerheid grijpt in met quarentainemaatregelen
  - Medio januari 2020 duikt het virus in andere Aziatische landen op, mn. Thailand (13 januari), Japan (15 januari) enZuid-Korea (20 jan). Op 24 jan. 2020 wordt de eerste Corona-besmetting geconstateerd in Europa (Frankrijk). De eerste Coranbemetting (van 2 Chinese toeristen) in Italië was op 31 januari 2020.
  - Februari 2020: Bijna overal in Europa duikt wel een besmetting op. Op 21 februari 2020 is Lombardije de eerste regio in Europa waar echt sprake is van een brandhaard!
  - Maart 2020: Noord-Italie gaat op slot! Op 9 maart gaat heel Italie op slot
  Tot zover globaal gezien.

  Limburg
  Dichter bij huis, maar nog niet in Maastricht, zien we dat op of rond 27 februari 2020 in het Duitse Gangelt, grenzend aan Sittard, wordt een echtpaar besmet met het Coronavirus.
  Dat is enkele dagen na carnavalszondag.
  Het is dan wachten op het moment dat Limburg en Maastricht getroffen wordt.

  Op/rond 4 maart wordt namelijk in Geleen een 55 jarige inwoner aangemerkt als het eerste Limburgse slachtoffer.
  Daarna worden in een zorgcentrum Hoogstaete in Sittard 2 hoogbejaarde inwoners gediagnosticeerd op een Coronabesmetting.
  Helaas komen deze 2 hoogbejaarden te overlijden.
  Gaandeweg worden besmettingen gemeld in, aanvankelijk, voornamelijk in Zuid-Limburg.In Midden- en Noord Limburg duikt het virus 1-2 dagen later echter ook op.

  Maastricht
  In Maastricht wordt op 5 maart 2020 een medewerkster van de Universiteit Maastricht (UM) positief getest wordt op het virus.
  https://www.limburger.nl/cnt/dmf2020...et-coronavirus
  Daarbij moet wel vermeld worden dat deze medewerkster woont in Aken (D) en vermoedelijk de laatste dagen voor haar positieve test niet in Maastricht is geweest.

  De Universiteit Maastricht, waar veel buitenlandse studenten verblijven, neemt eind februari 2020 al voorzorgsmaatregelen.
  Hoewel er meerdere reden zijn, is mn. het feit dat er veel Italiaanse studenten studeren aan de UM, de katalysator voor deze maatregelen.
  https://www.maastrichtuniversity.nl/...et-coronavirus

  Drie (Italiaanse) studenten starten een petitie om de UM te sluiten.
  https://www.1limburg.nl/petitie-stud...teit-om-corona

  Op 11 maart 2020 wordt besloten om de kunst- en antiekbeurs TEFAF afgelast. Dit is o.a. HIER op MestreechOnline te lezen.

  Vandaag, 12 maart 2020, hebben we in Nederland 614 geregistreerde Coronabesmettingen, waarvan 53 in Limburg.
  Een explosieve stijging in pakweg 1 week!
  Dagblad De Limburger meldt dat er in Maastricht op dit moment 8 besmetting zijn.

  Zojuist (12 maart 2020, te 15.00 uur) heeft premier Rutte, geflankeerd door staatssecretaris Bruno Bruins en RIVM-directeur Jaap van Dissel, een persconferentie gegeven.
  Er volgen (vrijblijvend?) stringente maatregelen.
  Zo is o.a. besproken dat bijeenkomsten met meer dan 100 personen moeten worden opgeschort. Evenementen (met meer dan 100 personen) worden geannuleerd en Hogescholen en Universiteiten wordt geadviseerd om colleges liefst te streamen en de studenten niet naar de school/universiteit te laten komen.
  Daarentegen is het de bedoeling dat het basisonderwijs en MBO-instellingen gewoon open blijven.
  De voetbalcompetitie, dus MVV, is stop gelegd (..... al doen de resultaten van MVV vermoeden dat de selectie dit besluit al maanden geleden heeft genomen).

  Formeel het de WHO gisteren bepaald dat er nu sprake is van een Pandemie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Pandemie)
Bezig...
X